Zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček u Gradskoj je vijećnici Grada Vukovara primio je učitelje i učiteljice partnerskih škola koje s Osnovnom Školom Josipa Matoša sudjeluju na projektu „Čarobni san – terapija uz pomoć životinja za učenike s teškoćama u razvoju". Projekt se financira sredstvima iz programa Erasmus +, a koordinator projekta je OŠ Josipa Matoša.
U posjeti su bili partneri iz škola iz Italije, Mađarske, Makedonije i Turske. Značenje projekta je pomoć djeci s poteškoćama u razvoju te omogućavanje što kvalitetnije nastave, a njegov je krajnji cilj uključivanje životinja u odgojno-obrazovni proces te edukacija i trening učitelja o principima primjene terapije životinjama u školi, kao i testiranje primjene principa i metoda terapije životinjama tijekom nastave.
Kroz projekt provedene su i različite aktivnosti za učenike, učitelje i roditelje kao što su različita predavanja, seminari, ali i radionice. Neke su od navedenih aktivnosti pri tome uključile i lokalne udruge i ustanove koje se bave životinjama.
Zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček naglasio je kako Grad Vukovar uvijek nastoji poduprijeti rad Osnovne škole Josipa Matoša te da je posebno dobro što sudjeluju u raznim međunarodnim projektima kako bi i na taj način doprinijeli kvaliteti nastave djece s teškoćama u razvoju.