Zamjenik gradonačelnika Grada Vukovara Marijan Pavliček pozdravio je djecu iz Dječjih vrtića Vukovar 1 i Vukovar 2 koja su pjesmom i plesom obilježili Međunarodni tjedan djeteta. Riječ je o tradicionalnom međunarodnom događanju koje se održava svake godine u prvom punom tjednu listopada.
Svrha Dječjeg tjedna je usmjeriti pozornost odraslih na potrebe i prava djeteta, posebno na položaj djeteta u zajednici u kojoj živi, raste i razvija se. Dječji vrtići Vukovar 1 i Vukovar 2 prigodnim su programom pod geslom „Ljubav djeci prije svega" nastojali usmjeriti pozornost odraslih na potrebe i prava djece, posebice na položaj djeteta u zajednici u kojoj živi, raste i razvija se.
„Zato smo danas naše vrtiće preselili na gradski trg kako bi svi čuli što oni imaju za reći, a oni uistinu imaju puno toga za reći, rekla je ravnateljica Dječjeg vrtića Vukovar 1 Mirjana Kulić te prenijela poruku koju povodom Međunarodnog tjedna djeteta djeca upućuju roditeljima.
-Dragi roditelji, i pored svih vaših mana mi vas volimo. Usudite se biti sretni, pohvalite sami sebe jer vaša sreća čini i nas sretnima, prenijela je dječju poruku ravnateljica Kulić dodajući kako su djeca naša snaga i budućnost.
Zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček ovom je prilikom poručio kako će Grad Vukovar uvijek podržavati vukovarsku djecu.
- Mi kao Grad uvijek nastojimo pomoći našim najmlađim sugrađanima kroz različite mjere – sufinanciramo cijenu vrtića, osiguravamo besplatne udžbenike, bilježnice i preobuku, besplatni prijevoz osnovnoškolcima, darujemo svako novorođeno dijete, a mladim obiteljima s troje i više djece sufinanciramo troškove stanovanja sve do 15 godine najmlađeg djeteta. Na taj način nastojimo dati što veću pozornost mladima jer na njima svijet ostaje, poručio je zamjenik gradonačelnika Pavliček.

Zamjenik gradonačelnika djecu je darivao slatkišima, a ona su mu predala košaru punu svojih želja.