Zamjenik gradonačelnika Grada Vukovara Marijan Pavliček otvorio je 11. Memorijalni turnir u čast 28 poginulih članova HNK Radnički. Ekipe HRT-a, RTL-a, Nove TV i nogometaša HNK Radnički, pozdravio je organizator i predsjednik HNK Radnički Danijel Rehak istaknuvši kako je značaj turnira prisjećanje na sve njihove članove koji su dali živote za stvaranje Hrvatske države.
„Još petoricu nismo našli koji se vode kao nestali i moramo reći da mi to održavamo stalno iz razloga da se pokrene postupak traženja onih koji su izvršili ratne zločine nad njima. Svima mi to već 20 godina govorimo, pokušavamo taj dio odraditi maksimalno ipak da se sazna istina. Samo mi je žao što obitelji poginulih članova našeg kluba ne dođu na manifestaciju jer to je malo ružna slika," rekao je Rehak.
„Izuzetno značajan turnir, posebno me raduje da kroz ovaj vid sportskih aktivnosti, ovdje kroz nogomet, želimo se prisjetiti svih koji su dali svoje živote, konkretno ovdje članova HNK Radnički, njih 28. Raduje me što se radi o ekipama TV kuća koje su prisutne na nacionalnoj razini i vjerujem da će iz godine u godinu ovaj turnir biti još kvalitetniji. Moram ovim putem čestitati i organizatorima, predsjedniku kluba koji uspijeva svake godine dovući ove ekipe iz Zagreba i na ovaj način promovirati istinu o Domovinskom ratu i prenositi je na mlađe generacije," rekao je zamjenik gradonačelnika Pavliček.