Mali Vukovarci dočekali su svetog Nikolu na Trgu Republike Hrvatske gdje je upriličeno i svečano otvorenje klizališta.

Sv. Nikola se u društvu zamjenice gradonačelnika Grada Vukovara Ivane Mujkić fijakerom dovezao do Trga Republike Hrvatske gdje su ga dočekali mali Vukovarci kojima je podijelio slatkiše.

Zamjenica Mujkić je rekla kako je sv. Nikolu dočekalo puno vesele i dobre djece koja su zaslužila poklone, a krampus ih je zaobišao u širokom luku.
„Ovo je mjesec darivanja i poručujem da darivate, ne samo materijalno već možemo darivati i osmjeh, nekome pomoći, malo empatije i altruizma, cilj je razveseliti nekoga na bilo koji način" poručio je sveti Nikola.

Putem prema Trgu RH fijaker Udruge Potkova zaustavio se na pješačkom mostu preko Vuke pa su velečasni Matija Marinić i sv. Nikola položili vijenac u Vuku. Sveti Nikola zaštitnik je djece i pomoraca te je vijenac simbol svih pomoraca.

Po dolasku na Trg, svečano je otvoreno i klizalište atraktivnim nastupom Mažoretkinja grada Vukovara i prigodnim riječima zamjenika gradonačelnika Grada Vukovara Marijana Pavličeka.

Sveti Nikola došao je i do gradskoga klizališta koje je nakon nastupa mažoretkinja službeno prigodnim riječima otvorio zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček.

„Drago mi je što na radost mnogobrojnih sugrađana, ali i posjetitelja iz okolnih mjesta otvaramo klizalište koje će, vjerujem upotpuniti ovaj naš Advent u Vukovaru. Klizalište će raditi tijekom prosinca i siječnja svakog radnog dana od 9:00 do 21:00, vikendom do 22:00 sata, a klizaljke su besplatne", napomenuo je Pavliček.

Nakon otvorenja klizališta u grijanom šatoru je u organizaciji Dječjeg vrtića Vukovar 1 održan prigodni program u kojem je sudjelovao i sv. Nikola.