Od 22. do 24. lipnja 2023. godine u Vukovaru se po drugi puta duž šetnice uz Dunav održava manifestacija Dunav Fest!

Manifestacija posvećena Dunavu ove godine produžena je na tri dana, a u sklopu nje će građani i svi posjetitelji Vukovara moći uživati u raznovrsnom programu i aktivnostima za sve uzraste, bogatoj gastronomskoj ponudi, besplatnoj vožnji Dunavom, fišijadi, susretu folklornih društava te koncertima!

Manifestaciju su na konferenciji za medije najavili zamjenik gradonačelnika Vukovara Filip Sušac, direktorica Turističke zajednice grada Vukovara Marina Sekulić, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Josip Paloš te pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Kristina Bilić.

„Grad Vukovar u suradnji s Turističkom zajednicom grada Vukovara tradicionalno organizira manifestacije kojima se obilježava 29. lipanj kada je Međunarodni dan Dunava. Prošle godine odlučili smo se tu manifestaciju podići na višu razinu te smo objedinili sve događaje u Dunav Fest. Ove godine u tri dana će se skupiti bogati program koji započinje 22. lipnja filmskom večeri i gastro ponudom temeljenoj na ribi. U petak nas očekuje priprema šarana na rašljama te će taj dan završiti koncertom Tamburaškog sastava Slavonski dukati. Finalni dan, u subotu, bogati program kreće od ranih sati, miris fiša će se prožimati kroz cijeli dan, a dan privodimo kraju koncertom Sandi Cenova.“, pojasnio je zamjenik Sušac te zahvalio svim partnerima manifestacije i pozvao sve građane i posjetitelje Vukovara da uživaju u bogatom sadržaju ovogodišnjeg izdanja Dunav Festa.

Pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Josip Paloš dodao je kako je prošle godine manifestacija trajala dva dana, a ove godine je njezino trajanje produženo te traje tri dana. „Zadovoljstvo nam je na ovaj način predstaviti bogatstvo naše kulture stoga se u sklopu programa prikazuju filmovi serijala Vučedolske tajne, a program će obogatiti i fire te bubnjarski show kao i cirkus show.“

"I ove godine smo raspisali javni poziv za natjecanje u fišijadi koji je otvoren do 15. lipnja. Svi voljni dobre zabave, druženja uz obilježavanje nama iznimno značajnog dana mogu se prijaviti i sudjelovati u manifestaciji, a osim natjecateljskog dijela organizirano je i kuhanje fiša za sve naše posjetitelje.  Kroz sva tri dana program će upotpuniti i sajam tradicijskih proizvoda te susreti folklornih društava.“, pojašnjava direktorica Turističke zajednice grada Vukovara Marina Sekulić te dodaje kako je organiziran i Tjedan dunavske kuhinje gdje se od 22. do 29. lipnja 2023. godine u ugostiteljskim objektima koji su se odazvali spravljaju specijaliteti dunavske ribe po promotivnim cijenama.

„Ovakve vrste događanja utječu na broj dolazaka i noćenja u Vukovaru te očekujemo da će manifestaciju posjetiti brojni posjetitelji iz susjednih gradova i županija te kako ćemo svi zajedno uživati u kulturi i tradiciji vezanoj uz Dunav.“, zaključuje direktorica Sekulić.

 

PROGRAM DUNAV FEST 2023.

TJEDAN DUNAVSKE KUHINJE