Dječji zbor Vukovarski golubići su na nedavno održanom Hrvatskom dječjem festivalu u konkurenciji 23 dječja zbora osvojili 1. mjesto za izvedbu svoje nove pjesme „Riblja ljubav“, po mišljenju stručnog ocjenjivačkog žirija.

Uz to, nagradu je osvojila i voditeljica zbora Dubravka Lemac koja je dobila priznanje Hrvatske udruge zborovođa za umjetničko postignuće u radu s dječjim zborom, dok je nagradu za najbolje stihove osvojila Lidija Miletić, autorica teksta pjesme „Riblja ljubav“.

Čestitke na osvojenim nagradama, ali i zahvalu jer je grad Vukovar u ovoj prilici još jednom predstavljen na izuzetno lijep način Vukovarskim golubićima su uputili gradonačelnik Ivan Penava, zamjenik Filip Sušac te pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Josip Paloš.

"Vukovarski golubići već 23 godine ponosno predstavljaju naš grad i na to, ali i na svaki njihov uspjeh smo jako ponosni. Mnoštvo nagrada koje donose u naš grad, pa čak i na godišnjoj razini, jako puno govore o njihovoj kvaliteti i predanosti u radu. Jedan su od najljepših "ukrasa" našega grada i ponos svakog Vukovarca.", između ostaloga je rekao zamjenik Sušac.

Voditeljica zbora Dubravka Lemac

"U 23 godine našeg djelovanja snimili smo preko 80 pjesama za djecu, a neke skladbe su skladbe zaista eminentnih glazbenika naše glazbene scene. Do sada smo snimili 5 albuma, a naše pjesme slušaju se i van granica Hrvatske. U pripremi nam je i 6. album, a u grad smo donijeli i brojne nagrade.", istaknula je Lemac te dodala kako je tajna uspjeha kada djecu stavite na prvo mjesto.