Gradonačelnik Ivan Penava sa suradnicima je posjetio Vukovarski vodotoranj – simbol hrvatskog zajedništva gdje je zajedno s direktoricom Mirelom Janković održao konferenciju za medije na temu rada Vukovarskog vodotornja u 2023. godini te obišao radove na izgradnji nove suvenirnice.

Od otvorenja Vukovarski vodotoranj posjetilo je ukupno 327.218 posjetitelja. U prošloj godini posjetilo ga je 117.090 posjetitelja što čini 35,78% od ukupnog broja posjeta.

Gradonačelnik Penava istaknuo je kako je Vukovarski vodotoranj objekt koji zahtjeva kontinuirano ulaganje te inovacije, stoga je pristupljeno proširivanju suvenirnice koja će biti u mogućnosti pružiti bolju uslugu te nove sadržaje. "Stara suvenirnica nije bila najbolje rješenje, a moderni objekti poput Vukovarskog vodotornja zahtjevaju ulaz kroz suvenirnicu pa kroz nadogradnju želimo uvažiti i komercijalni dio cijele priče što će u konačnici biti dodatan doprinos boljem radu. Siguran sam da će posjetiteljima novi sadržaji omogućiti još bolji doživljaj prilikom posjete. Vrlo smo zadovoljni ukupnom posjećenošću Vukovarskog vodotornja, ali i općenitim turističkim pokazateljima u našem gradu.", između ostaloga je dao istaknuti gradonačelnik Penava.

"Bilježimo tendenciju rasta iz godine u godinu. Prihodi Vukovarskog vodotornja su u 2023. godini za 19% veći od prihoda 2022. godine. Tijekom cijele godine dio smo raznih manifestacija poput jedinstvene utrke "Vukovarskih 198", Vukovar film festival je prošle godine po prvi puta upriličen i na našem amfiteatru. Za ovu godinu možemo najaviti još bolji i bogatiji sadržaj jer smo i ove godine partneri Vukovar film festivala, a naš sadržaj i dalje nastojimo popuniti novitetima pa naši posjetitelji mogu vidjeti izložbu "Proširena stvarnost Vukovarskog vodotornja". Prošle godine smo dobili i međunarodno kulturno-turističku nagradu "Plautilla" za očuvanje i valorizaciju kulturne baštine.", pojasnila je Janković te zahvalila Gradu Vukovaru na podršci koju daje u svakodnevnom radu.