U središtu Vukovara, ispred Grand hotela otvorena je foto izložba "Obrisani s lica zemlje".

Izložbu organizira Ukrajinska zajednica Republike Hrvatske i Ukrajinsko kulturno-prosvjetno društvo „Ivan Franko“ Vukovar, a uz potporu Grada Vukovara, Gradskog muzeja Vukovar i predstavnika ukrajinske nacionalne manjine grada Vukovara, pod pokroviteljstvom Savjeta za nacionalne manjine RH.

Izložba je dio kampanje Svjetskog kongresa Ukrajinaca „StandWithUkraine“ kojom se nastoji senzibilizirati javnost i podsjetiti kako agresija Ruske Federacije na Ukrajinu još uvijek traje.

Izložba kroz slike prikazuje gradove i sela iz Ukrajine s fotografijama prije i nakon agresije, a u središtu Vukovara ju je moguće pogledati do 29. veljače, nakon čega će biti premještena u Ukrajinski dom u Vukovaru. 

Otvorenju izložbe ispred Grada Vukovara nazočio je pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Josip Paloš koji je istaknuo kontinuiranu potporu Grada Vukovara ukrajinskoj zajednici, zahvalio Ukrajinsko kulturno-prosvjetnom društvu "Ivan Franko" na svim aktivnostima koje provode sa svrhom osvješćivanja javnosti, ali i pomoći koju pružaju osobama koje su utočište pronašle u Vukovaru. "Prošle godine otvoren je i Ukrajinski dom u Vukovaru koji zasigurno pruža dodatnu pomoć ukrajinskoj nacionalnoj manjini. Grad Vukovar u tom smislu i dalje stoji na raspolaganju, a upravo ovih dana gradonačelnik Ivan Penava održao je online sastanak s predstavnicima ukrajinskog grada Melitopolja s ciljem pružanja svojevrsne pomoći i informacija vezanih uz obnovu razrušenih gradova.", pojasnio je Paloš.