Povodom nadolazećeg blagdana Uskrsa, Grad Vukovar je, kao i prethodnih godina, osigurao uskrsnice za korisnike prava na naknadu za troškove stanovanja sa socijalnim statusom i poklon pakete za korisnike Pučke kuhinje.

Na tu temu održana je konferencija za medije, a gradonačelnik Ivan Penava pojasnio je kako će ove godine jednokratna novčana naknada (uskrsnica) iznositi 35 eura za ukupno 250 korisnika.

„Osim uskrsnica, osigurali smo i 80 prigodnih poklon paketa za korisnike Pučke kuhinje u Vukovaru pojedinačne vrijednosti 30 eura. S ovom mjerom, kao i s mjerom Grad koji brine, želimo osigurati svim našim građanima dostojanstvene uskršnje blagdane i trpezu s nadom i vjerom da će ih provesti u lijepom i toplom ambijentu“, rekao je gradonačelnik.

Zamjenik gradonačelnika Filip Sušac objasnio je kako će se isplata uskrsnica odvijati u poslovnici FINA-e u razdoblju od 25. ožujka do 30. travnja 2024. godine, a podjela poklon paketa bit će u prostorijama Pučke kuhinje i to na na dvije lokacije – u prostoru GDCK Vukovar te Tržnom centru u Borovu naselju od 25. do 29. ožujka 2024. godine.

Konferenciji za medije nazočio je i pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Josip Paloš.