Grad Vukovar je već osmu godinu za redom organizirao svečani ručak za bračne parove koji su u braku 50 i više godina.

Na poziv gradonačelnika Ivana Penave na zajednički ručak i druženje u Hotelu „Lav" odazvalo se 59 parova, koji su uz glazbu i ples u veselju proslavili Valentinovo jer ljubav i zajedništvo koje traje 50 i više godina zaslužuje poštovanje i razlog više za slavlje. Nakon ručka uslijedio je ples srca, a za dobru zabavu pobrinuo se Branko Čulić Vukovarac.
Rezanje slavljeničke torte pripalo je najstarijim supružnicima Karlu i Ilonki Foriš, koji su sklopili brak 17. travnja 1954.godine. Kao recept za uspješan i dugovječan brak navode puno razgovora i kompromisa, uzajamno poštovanje, a najviše od svega ljubav.

Gradonačelnik Penava čestitao je bračnim parovima na dugogodišnjem njegovanju međusobnog poštovanja i tolerancije, no prije svega na ljubavi bez koje ne bi bilo ničega vrijednoga u životu.
„Kao i svake godine, čast i zadovoljstvo mi je biti na ovakvom skupu koji šalje jednu pomalo netipičnu poruku za današnje vrijeme ubrzanog ritma života. Upravo nam naši sugrađani sa velikim životnim iskustvom pružaju dobar primjer da se sve može, naravno uz puno odricanja. Kako bi zajednica opstala potrebno je puno kompromisa i razumijevanja, a ovi bračni parovi nam upravo to i dokazuju" rekao je gradonačelnik Penava te zahvalio svim parovima koji su se odazvali ovom slavlju ljubavi.

Uz gradonačelnika Penavu, đogađaju su prisustvovali i zamjenica gradonačelnika Ivana Mujkić, zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček te pročelnik Upravnog odjela za kulturu, obrazovanje, sport, branitelje, socijalnu politiku i civilno društvo Dražen Kobašević.