Grad Vukovar i ove godine nastavlja organizirati besplatna ljetovanja za djecu vukovarskih škola s područja grada Vukovara što je najavljeno na konferenciji za novinare održanoj u gradskoj vijećnici Grada Vukovara.

Zahvaljujući dobroj višegodišnjoj suradnji i prijateljstvu Grada Vukovara s gradovima diljem jadranske obale kao i suradnjom braniteljskih udruga, i ove godine djeca vukovarskih škola, kako osnovnih tako i srednjih, sa svojim pratiteljima uputiti će se različite destinacije, a za ovu namjenu Grad Vukovar je u Proračunu osigurao 80.000,00 kuna.

Zamjenica gradonačelnika Grada Vukovara Ivana Mujkić najavila je kako već tradicionalno, primjenjujući ovu praksu, Grad Vukovar organizira besplatna ljetovanja za vukovarsku djecu. „Novitet od ove godine u odnosu na prethodnu je taj da će se na ljetovanje ove godini uputiti i djeca srednjoškolskih uzrasta. Prema potvrdama trenutnih gradova koji će sudjelovati u ovome projektu osigurano je 263 mjesta za naše mlade sugrađane, u pratnji sveukupno 21 voditelja, a očekujemo porast toga broja. Tijekom lipnja može se očekivati raspisivanje Javnog poziva s određenim kriterijima putem kojega će svi zainteresirani roditelji/skrbnici moći uputiti prijave" istaknula je zamjenica Mujkić. „Na ovom hvale vrijednom projektu i ovakvim brojkama možemo zahvaliti velikom broju prijateljskih gradova i općina koje nesebično pokazuju svoju prijateljsku narav iz godine u godinu i u ovom smislu. Uspješnom suradnjom s njima, vukovarskoj djeci možemo omogućiti lijepo i kvalitetno provedeno slobodno vrijeme u ljetnim mjesecima" zaključila je Mujkić.

Izrazito zadovoljstvo što Grad Vukovar i ove godine svojim školarcima osigurava lijepo ljetovanje diljem Jadrana izrazio je i zamjenik gradonačelnika Grada Vukovara, Marijan Pavliček. „Grad Vukovar veliki dio sredstava ulaže u mlade. Tradicionalno za naše mlade školarce osiguravamo besplatne bilježnice, udžbenike i preobuku, a brinemo se i da ljetno vrijeme provedu što je moguće ljepše. Preuzimanjem osnivačkih prava nad osnovnim školama s područja grada Vukovara znatna financijska sredstva namijenit ćemo i ulagati u sanaciju škola i time nastojati poboljšati kvalitetu same nastave i njenog izvođenja kao i stvaranja ugodnijeg boravka učenika u svojim školama" zaključio je zamjenik Pavliček te istaknuo i suradnju i koordinaciju braniteljskih udruga kao poveznicu u ostvarenju ovog projekta, a temeljem koje će djeca ljeto provesti u lijepom okruženju, družeći se i stvarajući nova prijateljstva.

Već 15. i 17. lipnja dvije skupine učenika od završenog 5. do završenog 8. razreda na prijedlog svojih škola, koji su ostvarili zapažene uspjehe, odlaze na krstarenje Jadranom te na Korčulu i u Lumbardu. Nadalje, Općina Dugopolje u suradnji s Hrvatskim Crvenim križem organizira sedmodnevno ljetovanje za 50 djece i 4 voditelja/pratitelja u kampu Okrug Gornji na otoku Čiovu u terminu od 22. do 29. srpnja 2019. godine. Na ljetovanje bi otišli učenici od završenog 1. do završenog 4. razreda osnovne škole s područja grada Vukovara. Primorsko-goranska županija i Lječilište Veli Lošinj organiziraju sedmodnevna ljetovanja u Lječilištu Veli Lošinj u tri termina po 47 djece i 3 voditelja/pratitelja: od 06. do 13. srpnja 2019. godine (namijenjeno djeci od završenog 5. do završenog 8. razreda osnovne škole s područja grada Vukovara), od 13. do 20. srpnja 2019. godine (namijenjeno djeci od završenog 5. do završenog 8. razreda osnovne škole s područja grada Vukovara), 20. do 27. srpnja 2019. godine (namijenjeno srednjoškolskoj djeci od završenog 1.završenog 4. razreda s područja grada Vukovara) za što će biti raspisani Javni pozivi.