Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava u svome uredu primio je najboljeg polaznika 27. naraštaja Zapovjedno-stožerne škole "Blago Zadro" bojnika Ivana Grgića. Ovom je prigodom, bojnik Grgić darovao novčani iznos od 5000 kuna peteročlanoj obitelji Varga iz Vukovara.


Bojnik Ivan Grgić kao najbolji polaznik Zapovjedno stožerne škole "Blago Zadro" od Grada Vukovara primio je plaketu Grada Vukovara i novčanu nagradu od 5000 kuna koju mu je uručio gradonačelnik Vukovara Ivan Penava na svečanoj promociji polaznika vojnih škola Hrvatskog vojnog učilišta "Dr. Franjo Tuđman" koja se ove godine održala u Vukovaru.

Bojnik Ivan Grgić ovom prilikom kazao je kako je ovo dar i gesta svih polaznika i cijele Zapovjedno stožerne škole „Blago Zadro“. „Zapovjedno stožerna škola „Blago Zadro“ nosi ime po heroju obrane Vukovara pa je tako i nastala tradicija da najbolji polaznik nagradu uruči obitelji hrvatskih branitelja iz Vukovara. Ovo nije samo moja gesta, ovo je gesta u ime svih polaznika škole. Drago nam je da novčanim dijelom nagrade nekome možemo pomoći“ poručio je bojnik Grgić.

Bojnik Ivan Grgić iskazao se svojim znanjem, trudom i zalaganjem te time zaslužio nagradu i plaketu Grada Vukovara, a ovom donacijom pokazavši humanost, istaknuo je i najvrijednije ljudske vrijednosti.

Grgiću je iskrene zahvale uputila obitelj Varga koja kaže kako će novac otići za potrebe djece. Obitelj Varga peteročlana je obitelj - otac hrvatski ratni vojni invalid, majka njegovateljica te dva sina i petogodišnja kćerkica koja je rođena s polovinom srca.

Bojnik Ivan Grgić pripadnik je Samostalnog sektora za vojno policijske poslove, a nagrađen je za ostvarene izuzetne rezultate tijekom vojne izobrazbe te razvijanje zapovjednih i organizacijskih sposobnosti, a posebno moralnih veličina koje su krasile Blagu Zadru.