U mirnom okruženju Park-šume Adica, nedaleko od središta grada Vukovara, smješten je restoran Vukovarska kuća. U restoranu se poslužuju tradicionalni slavonski specijaliteti, a etno ambijent restorana u skladu je s opuštajućim okruženjem Adice.

Upravo te karakteristike omogućile su da Vukovarska kuća bude dobitnik nagrade Simply The Best za 2019. godinu u kategoriji Ponuda tradicijske hrane i pića – izletišta. Ovu nagradu zajednički dodjeljuju Udruga hrvatskih putničkih agencija UHPA i časopis Way to Croatia.

Naime, u okviru poslovno turističke burze PUT koja se ova godine održala po 21. put (od 13. do 15. studenoga) u Gradcu, okupilo se više od 150 sudionika iz zemalja Srednje Europe, Finske, Kanade, a turističke nagrade podijeljene su u nekoliko kategorija.

Na ovom poslovnom događaju sudjelovala je Turistička zajednica grada Vukovara te je u ime Vukovarske kuće primila nagradu, stoga je upriličeno formalno uručenje nagrade i obilazak Vukovarske kuće, koja pored slavonskih specijaliteta nudi i smještaj te prostorije u etno stilu, uređene kao radionice tradicijskih zanata.

Ovom prigodom zamjenica gradonačelnika Grada Vukovara Ivana Mujkić čestitala je na osvojenoj nagradi te navela kako Park-šuma Adica u sebi krije veliki potencijal.  „Potencijal i sve što pruža ovo predivno okruženje smo prepoznali, a lijepo vrijeme za našu Adicu tek dolazi. Projekt koji početkom iduće godine kreće u realizaciju uvelike će doprinijeti razvoju turističke ponude grada Vukovara, a vjerujem kako će svi uživati u novim sadržajima poput adrenalinskog parka, bungalova, šetnice, kampa ili pak čarobne šume“ kazala je Mujkić.

Direktorica Turističke zajednica grada Vukovara Marina Sekulić navela je kako je riječ o hvalevrijednoj nagradi koja je prepoznata od struke, a Vukovarska kuća obogatila je sadržaj i turističku ponudu Vukovara. „U suradnji s Vukovarskom kućom dodatno smo oplemenili prostor uredivši 2 sobe s malom etno zbirkom, gdje u lijepom ambijentu možete vidjeti čari tradicijskih zanata“ rekla je direktorica Sekulić.

Vlasnik Vukovarske kuće, Dino Živković istaknuo je čast jer je objekt i usluga prepoznata i nagrađena, a zahvalio je i Gradu Vukovaru na podršci.

Da Vukovar postaje prepoznatljivo turističko odredište govori i turistička slika Vukovara 2019. godine. Kako navodi direktorica Sekulić, brojke govore kako je u Vukovar, u razdoblju od ožujka do studenog pristigao 351 kruzer s 50 000 stranih posjetitelja, što je povećanje za 50%. Jednako tako, raste i broj dolazaka – 15% u odnosu na prošlu godinu, kao i noćenja koja su za 26% veća u odnosu na 2018., a otvoreno je i 11 novih smještajnih objekata.