Gradonačelnik Ivan Penava u Gradskoj vijećnici Grada Vukovara potpisao je ugovore o izvođenju radova u okviru projekta Adica, s izvođačima radova tvrtkama Planum građenje d.o.o. i Vodoprivreda Vinkovci d.d.

Ispred tvrtke Planum građenje d.o.o. potpisivanju je nazočio direktor Emil Tuša, a ispred tvrtke Vodoprivreda Vinkovci d.d. direktor Željko Šarčević.

Potpisivanju su nazočili i voditelj projekta Igor Antolović, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Kristina Bilić te direktor Razvojne agencije Vukovar Darijan Zeko i ravnatelj Sportskih objekata Vukovara, koji su partneri na projektu.

"Projekt uređenja Adice dio je Intervencijskog plana Grada Vukovara te je jedan od kapitalnih projekata. Drago mi je da nakon što smo se našli u situaciji gdje se prethodno odabrani izvođač radova našao u problemima nastavljamo projekt te da smo uspjeli premosititi tu situaciju, raspisati novu javnu nabavu te da danas svjedočimo ovome činu potpisivanja ugovora s tvrtkama s kojima smo do sada dobro surađivali.", rekao je u ovoj prigodi gradonačelnik Ivan Penava te istaknuo kako radovi započinju ubrzo, a rok za njihovo izvođenje je 9 mjeseci od dana uvođenja u posao.

Voditelj projekta Igor Antolović podsjetio je kako će se projektom izgraditi šetnica od drveta uz rijeku Vuku u dužini jednog kilometra, a prostirat će se od početka park-šume Adica do mosta kod crkve Svete Petke te će imati odvojke prema lijevoj i desnoj obali Vuke. Uz šetnicu, Adica će postati bogatija i za sportsko-zabavni adrenalinski park koji će se sastojati od visinskih i nizinskih statičnih poligona, stijene za penjanje visine 20 metara i zip-linea dužine 470 metara koji će prelaziti rijeku Vuku.

Vrijednost radova izgradnje šetnice uz Vuku je 3.434.036,83 eura (s PDV-om) te 2.178.377,14 eura (s PDV-om) za adrenalinski park.

Iz Europskih fondova za projekt Adica osigurano je 3.664.515,56 eura, iz gradskog proračuna 1.406.806,00 eura, a projekt je sufinanciran i sredstvima Fonda za obnovu i razvoj Grada Vukovara u visini 504.346,00 eura.