Gradonačelnik Ivan Penava, zamjenik gradonačelnika Filip Sušac, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Kristina Bilić te direktorica Turističke zajednica grada Vukovara Marina Sekulić danas su uputili čestitke za dobitnike nagrada "Suncokret ruralnog turizma" kojom se na nacionalnoj razini ocjenjuju turistički dionici i njihova ponuda u ruralnom turizmu.

Od ukupno 197 kandidata te dodijeljenih 86 povelja i posebnih nagrada, čak 3 su pristigle u Vukovar.

Zlatnu povelju u kategoriji "Tradicijska (ruralna) gastronomija" osvojilo je Izletište Gondola Sotin, brončanu povelju u kategoriji "Aktivni turistički sadržaji u ruralnom prostoru" osvojio je Konjički klub „Dunavski Raj“ te posebno priznanje u kategoriji "Craft turizam" osvojila je Craft Pivovara Vukovar.

Gradonačelnik Ivan Penava čestitao je dobitnicima nagrada te istaknuo da su one osvojene trudom i zalaganjem. "Čast i zadovoljstvo mi je danas ugostiti dobitnike nagrada te se nadam da ćemo kao i u proteklom vremenu kvalitetno surađivati s tvrtkama u turizmu, ali i obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima i obrtima koji djeluju u turizmu te zajedno stvarati i pružati dodatan sadržaj u našem gradu.", rekao je gradonačelnik Penava.

Direktorica TZ grada Vukovara Marina Sekulić istaknula je kako posljednjih godina u Vukovar kontinuirano pristižu nagrade iz sfere turizma. "Kada uzmemo u obzir da je prijavljeno preko 190 projekata iz cijele Hrvatske, a u naš grad su stigle 3 nagrade, možemo utvrditi da je to dobar pokazatelj razvoja turizma i turističke ponude u Vukovaru. U Vukovaru se jako puno ulaže u postizanje visoke turističke kvalitete. Možemo se pohvaliti i jako dobrim turističkim rezultatima u ovoj godini. Ostvarili smo ove godine 5% više noćenja i 10% više dolazaka u usporedbi na prethodnu godinu.", između ostaloga ističke Sekulić.

Jedna od dobitnica nagrade, Luca Štrobilius, predstavnica Izletišta Gondola Sotina istaknula je kako joj nagrada puno znači te daje dodatan vjetar u leđa za daljnji rad i napredak.