U organizaciji Grada Vukovara i Turističke zajednice grada Vukovara ovogodišnji Advent u Vukovaru pod sloganom „Radost iščekivanja“ vraća se na Trg Republike Hrvatske koji će u predblagdansko vrijeme obući svečano ruho i zasjati u najljepšem blagdanskom izdanju.

U nedjelju, 3. prosinca ćemo, kako to tradicija nalaže, u sklopu 26. Vukovarskih adventskih svečanosti, upaliti prvu adventsku svijeću u Gradskom muzeju Vukovar, a blagdansko ozračje prepuno sadržaja – od besplatnog klizališta,  adventskih kućica, božićnog sajma, mnoštva koncerata, jaslica i kuće Djeda Božićnjaka odvijat će se na glavnom vukovarskom trgu, dok će i na lokacijama Gradskog muzeja Vukovar i Gradske knjižnice Vukovar biti upriličeni prigodni programi.

Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava ovom je prilikom istaknuo kako su Adventske svečanosti u Hrvatskoj pokrenute upravo u Vukovaru prije 26 godina. „Naše sugrađane i posjetitelje Vukovara kao i prethodnih godina ćemo obradovati bogatim programom na Trgu Republike Hrvatske“, rekao je Penava te dodao kako će i ove godine Grad Vukovar najmlađima podijeliti božićne paketiće, a na sam Badnjak tradicionalno će se dijeliti posna jela, dok će u Novu 2024. godinu Vukovarce i posjetitelje našeg grada uvesti Matija Cvek i The Funkensteins.

Direktorica Turističke zajednice Vukovar Marina Sekulić predstavila je cjelokupni program ovogodišnjeg Adventa te naglasila kako su sve adventske kućice već popunjene te kako će ugostiteljska ponuda biti bogata, a programi koji će se održavati vikendom te će obuhvaćati čak 7 koncerata te 2 večeri s DJ-ima.

O 26. Vukovarskim Adventskim svečanostima koje se ove godine održavaju pod motom Vukovar – moj izbor za budućnost, govorila je ravnateljica Gradskog muzeja Vukovar Ana Filipović koja je najavila kako će prvu adventsku svijeću nade tradicionalno upaliti gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava. Drugu svijeću mira upaliti će fra Ivica Jagodić, treća svijeća radosti pripada velikanima hrvatskoga glumišta te će je stoga upaliti glumac Velimir Čokljat, dok će četvrtu svijeću ljubavi upaliti vukovarska mladost – polaznici Dječjeg vrtića Vukovar I, skupine Vjeverice.

Također,  s obzirom kako klizalištem upravlja JU Sportski objekti Vukovar, ravnatelj Ivan Szabo dodao je kako je klizalište u završnim fazama pripreme, a za sve građane i posjetitelje biti će besplatno i to od 1. prosinca ove godine do 31. siječnja 2024. godine. Szabo je istaknuo kako će se i ove godine održavati škole klizanja za najmlađe, ali po prvi puta i za sve zainteresirane građane u posebnim, večernjim terminima.

Program ovogodišnjeg Adventa u Vukovar dostupan je na poveznici.

Vidimo se, u radosti iščekivanja, u Vukovaru!