Gradonačelnik Ivan Penava sa suradnicima obišao je novoizgrađene terene za odbojku na pijesku u sklopu Športsko-rekreacijskog centra Lijeva Bara.

Grad Vukovar izgradio je dva terena za odbojku na pijesku, a to su ujedno prvi i jedini tereni za odbojku na pijesku u Vukovarsko-srijemskoj županiji. S obzirom na to da građani Vukovara ljeto provode uz Dunav na pijesku i rekreativno igraju odbojku, novi sadržaj pridonijet će većoj zainteresiranosti za bavljenje ovim sportom i u profesionalnom smislu.

Gradonačelnik Penava izrazio je zadovoljstvo izgrađenim terenima te je istaknuo kako je projekt potaknut inicijativom Kluba odbojke na pijesku Vukovar.
U Vukovaru odbojka ima dugu tradiciju i mislim da ju možemo nazvati sportom broj jedan u gradu. Ovaj objekt bio je dugoočekivan, a razvijali smo ga gotovo dvije godine. Naši mladi dobili su još jedan kvalitetan sadržaj, imaju gdje provoditi ljetne dane i imaju dodatan motiv baviti se ovim sportom. Priroda, sport i rekreacija su ono čemu mladi trebaju težiti, a nama je srce puno jer Vukovar širi lepezu novih sadržaja“, rekao je gradonačelnik.

Pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport i branitelje Darko Dimić osvrnuo se na kompleks u sklopu Športsko-rekreacijskog centra Lijeva bara te je rekao kako je u tijeku izrada projektne dokumentacije za zatvaranje boćališta, a isto tako i za sanaciju tribina. Na Lijevoj bari su i tereni za nogomet i košarku, a uskoro se očekuje postavljanje podloge na dva košarkaška terena, istaknuo je pročelnik.
Planiramo izgraditi i street workout dio kako bismo dodatno potaknuli građane na rekreaciju i bavljenje sportom. Značajno nam je da uz natjecateljski sport građanima pružimo mogućnost rekreacije“, rekao je pročelnik Dimić. 

Predsjednik Kluba odbojke na pijesku Vukovar Toni Bačić zahvalio je Gradu Vukovaru na pomoći te je izrazio zadovoljstvo terenima koji su izgrađeni prema najvišim standardima Svjetske odbojkaške organizacije (FIWB). Na njima se sada, kaže Bačić, mogu organizirati sva natjecanja od državnih, regionalnih pa sve do svjetske serije.
Bilo je vrlo izazovno pokrenuti klub bez dostupne infrastrukture, a posebno održavati ga, okupljati se, trenirati i na kraju krajeva natjecati se. Uspjeli smo svojom upornošću i uz potporu Grada Vukovara i Sportskih objekata Vukovar. Jako smo zadovoljni projektom i nadamo se da će ih koristiti sve više građana“, rekao je Bačić te je pojasnio kako u Klubu djeluje oko 70 aktivnih članova. U planu im je, dodaje, osnovati i Školu za odbojku na pijesku.

Tereni su izgrađeni na površini od 887,49 m2, a dimenzija su 16,00 x 8,00 m. Projekt je vrijedan 82.735,78 eura te je sufinanciran sredstvima Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara u visini od 81,15 %. Terenima upravlja JU Sportski objekti Vukovar. Otvorenju i obilasku terena nazočila je i pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Kristina Bilić.