U Rodnoj kući Lavoslava Ružičke upriličena je svečana dodjela ugovora poduzetnicima koji su ostvarili pravo na potporu na temelju ovogodišnjeg Javnog poziva.

Ugovore su dodijelili gradonačelnik Ivan Penava i njegov zamjenik Filip Sušac.

Gradonačelnik Penava podsjetio je kako se potpore dodjeljuju od 2015. godine.
Jedno cijelo desetljeće u komunikaciji s poduzetnicima s područja grada Vukovara dodjeljujemo potpore za mjere koje su njima korisne i koje im služe za daljnje poslovanje. Imali smo specifične godine, krizu s energentima i pandemiju koronavirusa, no sve smo prebrodili. Ove godine situacija je povoljna za poduzetnike, 200 tisuća eura dodijelili smo za njih 73. Najvažnije je da poduzetnici putem ovoga programa unaprijede svoje poslovanje i da postižu još bolje rezultate u budućnosti“, pojasnio je gradonačelnik. Poduzetnicima je čestitao na ostvarenim potporama te ime je poželio sreću u budućem radu.

Javni poziv otvoren je 15. ožujka 2024. godine, a zatvoren 20. ožujka 2024. godine. Sadržavao je 3 mjere kojima su se sufinancirali troškovi opremanja i uređenja poslovnog prostora, nabave strojeva, uređaja i opreme, računalne opreme i računalnih programa, troškovi priključka na distributivnu mrežu električne energije, plina, vode, promidžbene i edukativne aktivnosti.

Intenzitet potpore je bio od 40-60 % sufinanciranja ovisno o mjeri, a maksimalni iznos potpore koji je pojedini korisnik mogao ostvariti je 6.000 eura.

Zaprimljeno je ukupno 145 zahtjeva, a od toga je odobreno 73 zahtjeva. Zbog neispunjavanja uvjeta iz Javnog poziva 5 zahtjeva nije odobreno, a 67 zahtjeva nije razmatrano zbog utroška sredstava.

Od 2015. godine do danas putem ove mjere u vukovarsko gospodarstvo izravno je uloženo 3.948.248,73 eura.