{gallery}2015/03/18/07{/gallery} U Vukovarskog gospodarskoj zoni danas je održana uvodna konferencija projekta „Razvoj zaokruženog koncepta za potporu inovativnom i tehnološki orijentiranom poduzetništvu – BIC Vukovar". Projekt je to odobren za financiranje bespovratnim sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj, u okviru Poziva za dostavu projektnih prijava „Sheme dodjele bespovratnih sredstava za poslovnu infrastrukturu" od 4. prosinca 2013. godine. Vrijednost projekta je 21.293.090,71 kn, od čega Europska unija financira projekt u iznosu od 18.069.316,77kn (84,85%).
Ovim projektom u potpunosti su osigurana sredstva za završetak poduzetničke potporne institucije „Poslovno-inovacijski centar BIC-Vukovar". Konferenciju je u ime Grada Vukovara otvorio zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček, nakon čega se uzvanicima obratio župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić.

U svom sastavu „Poslovno-inovacijski centar BIC-Vukovar" imati će 4 centra smještena u dvije zgrade.
U zgradi bivše Tiskare Borovo (bruto površine 1125m2) bit će smješten Poduzetnički inkubator,
a u zgradi bivše tvornice Borovo Poly (bruto površine 9700m2) preostala 3 centra i to: Proizvodni centar, Centar inovativnog poduzetništva te Edukacijski centar.

U 2013. godini realizirani su svi infrastrukturni radovi sa priključcima za potrebe „Poslovno inovacijskog centra BIC-Vukovar" te vanjska obnova zgrade Borovo Poly, vrijednosti 14 milijuna kuna (osiguranih od strane Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara, Ministarstva poduzetništva i obrta te Grada Vukovara). Sredinom lipnja 2014. godine započela je provedba projekta „BIC-Poduzetnički inkubator Vukovar" ukupne vrijednosti 909.711,40 EUR-a, od čega je 726.586,50 EUR-a financirano iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a ostatak se financira sredstvima Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara. Projektom je obuhvaćeno kompletno vanjsko i unutarnje uređenje bivše Tiskare Borovo te kompletno opremanje zgrade Poduzetničkog inkubatora. Zgrada Poduzetničkog inkubatora sadržavat će pred-inkubacijski prostor sa 10 radnih mjesta, 10 poslovnih prostora za poduzetnike početnike, laboratorij za ispitivanje obnovljivih izvora energije – sunce, vjetar i vodik te multifunkcionalnu konferencijsku dvoranu. Pored toga, usluge i potporu inkubator će zainteresiranim poduzećima osigurati i putem virtualnog inkubatora. Završetak ovog projekta je planiran za kraj 2015. godine.

Projektom „Razvoj zaokruženog koncepta za potporu inovativnom i tehnološki orijentiranom poduzetništvu – BIC Vukovar", čija provedba je počela u listopadu 2014. godine, obuhvaćeno je unutarnje uređenje i kompletno opremanje zgrade bivše tvornice Borovo Poly (bruto površine 9700m2) u kojoj će biti smještena 3 centra: Proizvodni centar, Centar inovativnog poduzetništva te Edukacijski centar. Proizvodni centar, namijenjen za srednje i velike tvrtke, a sadržavat će 11 poslovnih prostora (površine od 161 m2 do 1.410 m2) dok će Centar inovativnog poduzetništva, namijenjen manjim inovativnim tvrtkama, nuditi 15 poslovnih prostora (površine od 26 m2 do 77 m2). Također, na krovu zgrade Poly postavit će se solarna elektrana snage 102 KW. Predviđeni završetak ovog projekta je listopad 2016. godine.

Završetkom poduzetničke potporne institucije „Poslovno-inovacijski centar BIC-Vukovar", koja će pružati cjelovit paket usluga od poslovnog prostora, potpore inovacijama, potpore rastu poduzeća do različitih intelektualnih i administrativnih usluga, omogućit će se brži razvoj poduzetništva na području Grada Vukovara te otvaranje novih radnih mjesta, stvaranje novih tvrtki i rast konkurentnih poduzeća te time doprinijeti mijenjanju nepovoljne strukture gospodarstva Grada Vukovara, revitalizaciji i regionalnom razvoju istočne Hrvatske.