{gallery}2015/05/25/06{/gallery} Gradonačelnik Ivan Penava je u petak, 22. svibnja zajedno sa suradnicima, izvođačem i stručnim nadzorom radova obišao kompleks Poslovno-inovacijskog centra BIC Vukovar gdje su u tijeku radovi na izgradnji Poduzetničkog inkubatora, smještenog u zgradi bivše Tiskare Borovo u Vukovarskoj gospodarskoj zoni. Radovi se financiraju sredstvima Europske unije u sklopu provedbe EU projekta „BIC-Poduzetnički inkubator Vukovar" čija je ukupna vrijednost 909.711,40 EUR-a od čega je 726.586,50 EUR-a financirano od strane Europske unije, a ostatak se financira sredstvima Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara. Vrijednost radova iznosi 3.802.133,36 kn (bez PDV-a), a isti obuhvaćaju kompletnu vanjsku i unutrašnju rekonstrukciju zgrade inkubatora, s predviđenim završetkom u srpnju ove godine.

Nakon završetka radova slijedi opremanje inkubatora, a stavljanje u funkciju i ulazak prvih stanara se očekuje u prosincu ove godine. Cijena najma poslovnog prostora za stanare biti će subvencionirana u prva 24 mjeseca korištenja.

Zgrada Poduzetničkog inkubatora sadržavat će pred-inkubacijski prostor sa 10 radnih mjesta, 10 poslovnih prostora za poduzetnike početnike (43,5m2 do 69m2), laboratorij za ispitivanje obnovljivih izvora energije - sunce, vjetar i vodik te multifunkcionalnu konferencijsku dvoranu. Cilj projekta izgradnje Poduzetničkog inkubatora je pružanje prostora i usluga malim i srednjim start-up poduzećima kako bi se potaknuo njihov rast i razvoj te povećale mogućnosti zapošljavanja u gradu Vukovaru.