{gallery}2015/07/08/02{/gallery}Grad Vukovar domaćin je sastanka projektnih partnera EU projekta n0e-sport koji se održava u kongresnom centru hotela Lav, 7. i 8. srpnja. To je četvrti po redu sastanak projektnih partnera iz 7 zemalja koje sudjeluju u projektu - Italija, Danska, Portugal, Nizozemska, Hrvatska, Cipar i Ujedinjeno Kraljevstvo. Sastanak je otvorila zamjenica gradonačelnika Grada Vukovara Marija Budimir, poželjevši dobrodošlicu gostima u Vukovar te uspješan rad na sastanku. „Rezultati ovoga projekta važni su Gradu Vukovaru kao i svim partnerima koji sudjeluju u projektu budući da će polučiti manje gubitke energije, manje troškove sportskih objekata te pridonijeti očuvanju okoliša" naglašava zamjenica Budimir.

Projekt „n0e-sport" - Sportski objekti gotovo nulte energije, financiran je iz Programa Unije Inteligentna Energija u Europi, ukupne vrijednosti 989.028,00 EUR od čega su bespovratna sredstva EU 75%. Vrijednost projekta za Grad Vukovar je 98.653,00 EUR. Projekt traje 36 mjeseci, a predviđeni završetak je prosinac 2016. godine.

Cilj projekta je provođenjem mjera energetske učinkovitosti smanjiti ukupnu potrošnju energije u sportskim objektima te uvođenjem obnovljivih izvora energije smanjiti potrošnju primarne enegije dobivene iz konvencionalnih izvora. Nadalje, projektom će se postaviti sustav praćenja potrošnje iz kojeg će se modelirati provođenje budućih mjera energetske učinkovitosti.

Detalje projektnih aktivnosti i očekivanih rezultata pronađite na web stranici projekta http://www.n0esport.eu