{gallery}2015/09/03/02{/gallery}Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava obišao je novoizgrađenu halu u Vukovarskoj gospodarskoj zoni gdje će trgovački obrt Stari grad Vukovar obitelji Francuzević otvoriti novi proizvodni pogon. Hala je izgrađena na zemljištu od 1600 kvadratnih metara, a vrijedna je 4 milijuna kuna.

Tvrtka trenutno posluje samo na lokaciji u Zelenoj ulici i zapošljava 11 ljudi, no zbog povećanja proizvodnje planiraju uvesti treću smjenu i zaposliti još dvoje ljudi. Dodatnih petero ljudi zaposlit će kada prošire djelatnost na prikupljanje bezopasnog otpada. Osnovna je djelatnost tvrtke proizvodnja ambalaže od plastike koja uključuje folije za poljoprivredu, građevinske folije i folije za industriju, vrećice i sl.

Vlasnici obrta pohvalili su suradnju s Gradom Vukovarom koji im je izašao u susret. Krenuli su u izgradnju hale u Vukovarskoj gospodarskoj zoni još 2013. no, kod bivše su vlasti naišli su na niz prepreka koje su sada uspješno otklonjene. Tvrtka je ostvarila poticaj Grada Vukovara u visini od 30. 000 kuna te potporu Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara u iznosu od 180.000 kn.

„Lijepa priča privodi se svome uspješnom kraju. Izuzetno sam zadovoljan razvojem ove situacije te vjerujem u uspjeh ove tvrtke unatoč problemima s kojima su se susreli u prošlosti. Naravno, zasigurno će naići na još prepreka, ali mi ćemo kao Uprava grada dati svoj maksimum da pomognemo svim poduzetnicima jer danas je teško i opstati na tržištu, a kamo li širiti posao,“ rekao je gradonačelnik Penava naglasivši kako se konačno nakon toliko godina u Vukovarskoj gospodarskoj zoni otvara novi pogon što je dokaz da treba razgovarati i surađivati te odraditi posao na obostrano zadovoljstvo.

„Zbog novih mjera i pogodnosti koje pruža Uprava grada Vukovar je postao atraktivan investitorima i poduzetnicima koji se sve više interesiraju za Vukovarsku gospodarsku zonu. Pregovori su još u tijeku, no očekujemo skorašnja nova zapošljavanja,“ objasnila je Marijana Grubišić, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i međunarodnu suradnju.