{gallery}2015/10/17/02{/gallery} Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava i pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i međunarodnu suradnju nazočili su svečanom otvorenju nove hale tvrtke Vukovar-šped d.o.o. u Vukovarskoj gospodarskoj zoni.


Vlasnik tvrtke je gospodin Antun Čulig, a direktor Ivan Svitlanović. Tvrtka broji 35 djelatnika, a bave se popravkom i održavanjem teretnih i putničkih vozila, inozemni i tuzemni prijevoz putnika i robe, posredovanje u organizaciji prijevoza roba te održavanje teretnih vozila.


Tvrtka je investirala 2.700.000,000 kuna u izgradnju poslovne građevine za obavljanje djelatnosti održavanja teretnih i putničkih vozila koji podrazumijeva automehaničarsku, autooptičarsku, limarijsku i vulkanizersku radionicu kao i praonicu velikih i malih vozila, a objekt je izgrađen sukladno građevinskoj dozvoli i europskim normama.


Trenutno su u postupku pregovaranja i ugovaranja pružanja navedenih usluga sa većim brojem velikih i srednjih tvrtki na području istočne Hrvatske, Srbije i BiH te su također u postupku nabave moderne opreme potrebne za provođenje navedenih usluga čija je vrijednost 450.000,000 kuna, a žele se i proširiti, kupnjom dodatnog zemljišta uz novoizgrađeni objekt.


Gradonačelnik Penava na otvorenju je izrazio zadovoljstvo naglasivši kako unatoč krizi i negativnim stavovima političkih protivnika da se ne može uz navode neistinitih razloga i opravdanja da se nešto ne učini, danas ipak svjedočimo da se može kad se hoće i kad se zna kako. „Nije lako, ali nije ni nemoguće," poručio je gradonačelnik Penava dodavši kako ne može biti zadovoljan razinom uspješnosti vukovarskog gospodarstva, ali i da se ne može negirati koliko se puno napravilo u Vukovaru u poslijednjih godinu i pol dana.


Marijana Grubišić, pročelnice Upravnoga odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i međunarodnu suradnju Grada Vukovara istaknula je kako se još uvijek očekuje početak rada 16 poslovnih subjekata koji su trenutno u Vukovarskoj gospodarskoj zoni.