{gallery}2016/03/31/02{/gallery} Ministar poduzetništva i obrta Darko Horvat u sklopu radne posjete gradu Vukovaru, u društvu gradonačelnika grada Vukovara Ivana Penave i pročelnice Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i međunarodnu suradnju Marijane Grubišić obišao je proizvodni pogon tvrtke Smiljanić d.o.o.

Riječ je o tvrtki s područja grada Vukovara, čiji je vlasnik Mirko Smiljanić realizirao investiciju pod nazivom "Proizvodnja drvenih gajbica" ukupne vrijednosti gotovo 13 milijuna kuna iz programa Povećanje gospodarske aktivnosti i konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva, od čega su oko 7 milijuna i 700 tisuća kuna bespovratna sredstva, a oko 5milijuna i 100 tisuća kuna privatna ulaganja. Tvrtka će zaposliti 21 novog djelatnika.

Ministar Darko Horvat naglasio je kako je projekt „Proizvodnja drvenih gajbica" sufinanciran iz strukturnih fondova Europske unije te realiziran uz veliki doprinos lokalne zajednice i samouprave koje su stvorile uvjete da se ovakva investicija realizira na ratom pogođenom području ohrabrujući poduzetnike osiguravanjem svom potrebnom komunalnom i energetskom infrastrukturom te mjerama poticaja za razvoj poduzetništva.

„Ovo je nakon tvrtke Yasenka, Gumix Elastor, Aktiv Obuća, CNT Bijuk već peta tvrtka u zadnjih godinu i pol dana koja je otvorila svoje pogone u gradu Vukovaru", rekao je Penava istaknuvši kako je zadovoljan razvojem gospodarstva u Vukovaru.