{gallery}2016/09/14/02{/gallery} Dana 13. rujna 2016. godine u Uredu Gradonačelnika održan je sastanak na temu izrade projektne dokumentacije za izgradnju turističko-tematske šetnice ispod Franjevačkoga samostana u Vukovaru.
Nakon pozdravnih riječi Gradonačelnika Grada Vukovara Ivane Penave sudionici u izradi projektne dokumentacije prezentirali su projekt Gradonačelniku.

Bitno je napomenuti da su se svi sudionici u izradi projektne dokumentacije, na zamolbu Grada Vukovara, odazvali projektnu dokumentaciju izraditi potpuno besplatno te je donirati Gradu Vukovaru.

U izradu projektne dokumentacije uključili su se:
Geotehnički fakultet Varaždin, Sveučilište u Zagrebu, dekan prof.dr.sc. Josip Mesec, dipl.ing., prodekan prof dr.sc. Stjepan Strelec, dipl.ing.
Rencon d.o.o. Osijek, mr.sc. Josip Bošnjak, dipl.ing.građ., Ivan Blažević, dipl. ing. građ.
Iving d.o.o. Osijek, mr.sc. Ivan Jakumetović, dipl.ing.građ.
Ured ovlaštene arhitektice mr.sc. Ivanka Mlinarić, dipl.ing.agr. iz Zagreba
Šilović d.o.o. Osijek, Vladimir Šilović, dipl.ing.arh.
Zajednički geodetski ured Snježana Rako i Igor Mihelić iz Vukovara
Nova-lux d.o.o. Osijek, Zlatko Galić, dipl.ing.el.
Kipar Dubravko Radman iz Istre te suradnici kipara gđa. Zorica Gregurić i g.Vinko Mažar, dipl.ing.

Lokacija za izgradnju turističko-tematske šetnice nalazi se na obali Dunava na pokosu ispod Franjevačkog samostana.
Područje zahvata novoprojektirane šetnice proteže se u duljini od 400 m od Ribarske ulice do predvorja Crkve sv. Filipa i Jakova u Vukovaru. Šetnica se putem serpentina uspinje uz postojeće lesno brdo pri čemu se savladava visinska razlika od 20 metara. Ovim projektom je obuhvaćena izgradnja šetnice, nogostupa, parkirališta za osobne automobile, javne rasvjete, hortikulturno uređenje, izgradnja nadstrešnica, rješavanje oborinske odvodnje, stabilizacija pokosa, uređenje vodnoga zdenca u Ribarskoj ulici, postavljanje postaja križnoga puta uz šetnicu.

Cilj ovog projekta je njegovo primjereno turističko označavanje te otvaranje središta grada prema Dunavu i prostora oko šetnice za razvoj javnih i turističkih sadržaja.
Projekt se potpuno uklapa s budućom dunavskom šetnicom koja će biti uređena na potezu od ušća Vuke do budučeg arheološkog parka Vučedol.

Dovršetak izrade projektne dokumentacije očekuje se krajem mjeseca listopada 2016. godine.

Grad Vukovar se svim sudionicima na izradi projektne dokumentacije iskreno zahvaljuje.