{gallery}2016/09/14/03{/gallery} Grad Vukovar je kroz nastojanja obnove i preobrazbe našega grada, a u želji poboljšanja uvjeta te kvalitete života naših sugrađana, sanirao već niz ulica, prometnica, igrališta, parkirališta te drugih infrastrukturnih objekata među kojima je i Vijenac Ruđera Boškovića.

U okviru uređenja Vijenca Ruđera Boškovića izvedeni su radovi na komunalnoj infrastrukturi (priključci vode, kompletna oborinska i fekalna odvodnja, sanacija pješačkih staza, uređenje zelene površine, izgradnja fontane).

Pozdravivši okupljene stanare gradonačelnik je otvorio novoobnovljeni prostor na Vijencu Ruđera Boškovića. Riječ je o velikom projektu kojeg su građani s nestrpljenjem čekali, a po njegovom završetku iskazali su iznimno zadovoljstvo.
Otvorenju su nazočila i djeca Dječjeg vrtića Vukovar 1, odjela Leptirići, a tom prigodom gradonačelnik Penava, zamjenik Marijan Pavliček te pročelnici gradskih Upravnih odjela družili su se sa stanarima obližnjih nebodera.

„Na ovako krupan zalogaj smo se odlučili ponajprije jer je ovo područje vrlo gusto naseljeno, a zbog vremena i rata pješačke površine su bile veoma zapuštene, iz rupa su izlazili štakori, čak je dolazilo do padova s teškim ozljedama starijih sugrađana", rekao je gradonačelnik te dodao kako su se ispod pješačkih površina nalazile kanalizacijske cijevi vrlo loše kvalitete, stare preko 50 godina, zato investicija i je teška 3,4 milijuna kuna. „Vanjski dio koji je vidljiv ljudskom oku je samo kruna opsežnog i vrlo važnog projekta za stanovnike Vijenca Ruđera Boškovića", dodao je Penava.

Nakon kratkog druženja sa stanovnicima, Penava je obišao 4 nebodera u kojima su sanirana dizala koje je Grad Vukovar sufinancirao u iznosu 80% ukupne vrijednosti. U zgradi na broju 1 sanirana su 2 dizala, a ukupna vrijednost radova je 249.100,00 kuna, u zgradi na broju 3 sanirano je jedno dizalo ukupne vrijednosti 105.100,00 kuna, u zgradi na broju 4 sanirano je jedno dizalo čija je vrijednost radova 102.841,24 kuna te je u zgradi broj 6 također sanirano jedno dizalo čija je ukupna vrijednost radova 127.350,00 kuna.

U Borovo Naselje se u proteklo vrijeme puno ulagalo pa su tako stanovnici ovog dijela grada prvi u Vukovarsko-srijemskoj županiji dobili igralište za pse, izgrađena je nova prometnica koja ulicu Dvanaest redarstvenika povezuje s ulicom Dr. Ante Starčevića i ulicom Domovinskog rata, otkriveno je spomen obilježje svim nestalim osobama u Domovinskom ratu, sanirane su mnoge prometnice, a uskoro će uslijediti otvaranje plivališta, što znači da su izrazito značajna sredstva uložena u Borovo Naselje kako bi Vukovar bio jednako razvijen na cijelom svom području