Na sugestiju građana iz Dunavske ulice Grad Vukovar izgradio je novo dječje igralište s osam igrala te uredio okoliš.


„Dječjih igrališta u gradu nikada nije dosta. Imamo dva centralna igrališta, jedno na Olajnici i jedno u centru Borova naselja, te mnogo igrališta po gradskim četvrtima. Težimo ujednačiti životne uvjete u svim gradskim četvrtima i u tome se poslu rukovodimo sugestijama građana. Uvijek nam je drago čuti pohvalu, ali i svaki konstruktivni komentar te kao gradska uprava nastojimo zbilja biti servis građana," rekao je gradonačelnik Penava najavljujući skoru obnovu igrališta na Mitnici iza Veterinarske stanice.


Radove su izveli djelatnici tvrtke Komunalac d.o.o. Vukovar. Vrijednost je izvedenih radova, s ogradom i pristupnom pješačkom stazom, gotovo 95.000,00 kn
„U Vukovaru trenutno imamo 54 igrališta koja su godinama sustavno zanemarivana te ih sada obnavljamo novim igralima, uređujemo okoliš i ograđujemo ih. Za mandata gradonačelnika Penave uložili smo 400 000 kuna u obnovu igrališta," naglasio je pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša Goran Martinović objašnjavajući kako se godišnje obnovi od sedam do deset igrališta.