Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava sa zamjenikom Marijanom Pavličekom i pročelnikom Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša Goranom Martinovićem obišao je sanirane ulice Srijemsku i Ulicu Milke Trnine.


„Uspješno smo sanirali još dvije ulice na zadovoljstvo građana koji u njima stanuju. Cilj nam je postići jednake standarde života u svakoj gradskoj četvrti. Ukoliko nastavimo obnavljati ulice ovim tempom vrlo ćemo brzo i dosegnuti taj cilj te neće biti neobnovljene ulice u Vukovaru," rekao je gradonačelnik Penava.


Obje su ulice sanirane u potpunosti što je uključivalo novi asfalt na kolniku, novi sustav oborinske odvodnje te novu vertikalnu i horizontalnu signalizaciju. Radove na obje ulice izvela je tvrtka Gravia d.o.o. iz Osijeka. Vrijednost izvedenih radova u Srijemskoj ulici iznosi gotovo 37 000 kuna, a u Ulici Milke Trnine 83 000 kuna. U toj je ulici saniran i nogostup u vrijednosti 134 000 kuna, a sanaciju je izvodila tvrtka Komunalac d.o.o.


„U sljedeća dva mjeseca otvorit ćemo, uz ove dvije, još petnaest obnovljenih ulica od Sotina do Budžaka i Lipovače. U posljednje je tri godine rekonstruirano 38 prometnica ukupne dužine 13 km, a protekle je godine obnovljeno petnaest ulica za koje je izdvojeno 10 milijuna kuna sredstava Proračuna Grada Vukovara," naglasio je zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček. Ove je godine osigurano 6 milijuna kuna proračunskih sredstava za sanaciju ulica.