Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava zajedno sa zamjenikom gradonačelnika Marijanom Pavličekom i pročelnikom Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša Goranom Martinovićem obišao je sanirane ulice Vile Velebita i Slobode.
Ulica Vile Velebita sanirana je u dužini od 343m ukupne površine 2400m2, a vrijednost radova je 338 537,50kn. Ukupna dužina Ulice slobode je 200m, ukupne površine 800m2, čiji su radovi vrijedni 126 329,67kn. Sanacija navedenih ulica izvedena je u suradnji s Vodovodom Grada Vukovara.

„Ulica Vile Velebita značajna je za stanovnike, budući da se na početku ulice nalazi Dom zdravlja te pravoslavna crkva na njezinom kraju. Uspjeli smo sanirati kolnike, odvodnju i horizontalnu te vertikalnu signalizaciju. Uz sve navedeno napravili smo 30 parkirnih mjesta što je potreba ovog dijela grada, a problem nedostatka parkirnih mjesta planiramo riješiti na više lokacija, budući da stanovnici kolonija nemaju adekvatna parkirališta pa su često primorani svoja vozila parkirati na zelenu površinu," rekao je gradonačelnik Ivan Penava.
„Do kraja tekuće godine sanirat ćemo i rekonstruirati 20 ulica za što je odvojeno 8 milijuna kuna iz Proračuna Grada Vukovara," najavio je zamjenik gradonačelnika Pavliček ističući kako je započela je i izgradnja nove biciklističke staze na Priljevu. Riječ je o investicija Hrvatskih cesta. Uslijedit će i sanacija cjelokupne ulice čime će se na najbolji mogući način povezati dva dijela grada, Borovo Naselje i Vukovar.