Na parkiralištu kod Hotela Dunav gradska tvrtka Komunalac d.o.o. održala je smotru zimske službe koja je spremna za sezonu 2017/2018. te su izvukli dobitnike nagradne igre pod nazivom „Stiže zima, sigurnost želimo svima". Cilj nagradne igre bio je educirati građane o njihovim dužnostima i obvezama prilikom zimskih uvjeta, a sudjelovati su mogli svi koji uredno plaćaju račune za odvoz komunalnog otpada.
Zimska služba Komunalca od 15. studenog 2015. godine uvodi 24-satno dežurstvo koje će trajati do 15. travnja 2018. godine. U tome periodu sve će strojevi i vozila biti u stalnoj pripravnosti. Tvrtka Komunalac s 14 vozila, radnih strojeva i manjih radnih strojeva ukupno održava preko 200 km cesta na području grada, a trenutno na zalihama ima 150 tona soli i još toliko u pripremi.
„U pripravnosti je i 100 ljudi koji će održavati pješačke površine i središte grada. Sve je spremno za zimske uvjete na cestama, a zbog modernizacije voznog parka i povećanog broja ljudi, očekujemo da ćemo još kvalitetnije nego protekle godine obaviti svoj posao," rekao je direktor tvrtke Komunalac d.o.o. Igor Štrangarević ističući kako je Vukovar podijeljen u dvije prioritetne skupine. Prvu skupinu čine površine oko ustanova od lokalnog značaja kao što su bolnica, škole, vjerske i gradske ustanove. U drugu skupinu pripadaju ostali pravci.
Ovom je prilikom direktor Štrangarević apelirao na građane da za vrijeme padanja snijega ne parkiraju svoja vozila na cestama jer time onemogućavaju njihovo čišćenje, otežavaju rad Zimske službe i dovode u opasnost sebe i svoje sugrađane.
Grad Vukovar ove je godine za rad zimske službe osigurao 700.000 kuna.
„Vjerujem da će biti sve određeno kako treba, a ovim putem pozivam naše sugrađane da pripomognu i čiste nogostupe ispred svojih kuća kako bi svi mogli sigurno hodati," zamolio je zamjenik Pavliček.
Izvučeni su i dobitnici nagradne igre pod nazivom „Stiže zima, sigurnost želimo svima". Treću nagradu, bon od 500 kuna za lance za gume osvojio je Božo Pinjuh iz Vukovara, drugu nagradu, bon u vrijednosti 1.300 kuna za dvije zimske gume osvojio je Milan Hovanček iz Vukovara, a prvu nagradu, poklon bon u vrijednosti 2.500 kuna za 4 zimske gume dobio je Miloš Panić također iz Vukovara.
Dobitnici će u roku od osam dana i pismeno biti obaviješteni o dobitku i načinu preuzimanja nagrade.