Završen je projekt modernizacije javne rasvjete naselja Sotin. Izvršena je zamjena 148 postojećih dotrajalih svjetiljki javne rasvjete, zamjena postojećih metalnih rasvjetnih krakova i ugradnja 40 novih svjetiljki i metalnih krakova na armiranobetonske stupove na kojima nije bilo svjetiljki.
Stare svjetiljke javne rasvjete u Sotinu bile su u lošem stanju i neefikasne zbog čega su troškovi održavanja i električne energije bili relativno veliki. Rasvijetljenost prometnih površina nije bila u skladu sa normiranim svjetlotehničkim parametrima. Zbog toga je Grad Vukovar pristupio projektu modernizacije javne rasvjete.
Ugradnjom ukupno 188 novih svjetiljki javne rasvjete opremljenih učinkovitim LED svjetlosnim izvorima smanjena je potrošnja električne energije, smanjeni su troškovi održavanja i poboljšana je rasvijetljenost prometnih površina. Usklađivanjem svjetlotehničkih parametara sa normiranim vrijednostima poboljšana je sigurnost u prometu i stvoren je ugodniji ambijent.
Isporuku i ugradnju svjetiljki i pripadajuće opreme izvršila je tvrtka Polion d.o.o. iz Vinkovaca. Stručni nadzor izvršila je tvrtka Tomin inženjering d.o.o. iz Osijeka.
Ukupna vrijednost izvedenih radova je 479.375,00 kn sa PDV-om, dok je vrijednost usluge stručnog nadzora 5.875,00 kn sa PDV-om. Ukupna vrijednost projekta je 485.250,00 kn sa PDV-om.
Ovaj projekt proveden je uz financijski doprinos Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Udio sufinanciranja Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije je 85%, dok je Grad Vukovar osigurao 15% sredstava.