Pripadnici Inženjerijske satnije Hrvatske vojske iz Vojarne 204. brigade HV-a uklonili su snijeg s prilaznih putova i parkirališta Dječjeg vrtića Vukovar 1 - Područnog odjela na Mitnici, a potom kod OŠ Mitnica te Gimnazije Vukovar.
Zapovjednik Inženjerijske satnije HV-a te zapovjednik vukovarske Vojarne 204. brigade HV-a satnik Josip Bodalec objasnio je kako su se, uz suglasnost ministra obrane Damira Krstičevića, odazvali na poziv gradskih čelnika i uključili u čišćenje snijega na području grada Vukovara.
Dio vojnika iz vukovarske Vojarne upućen je u Delnice kako bi tamo pomogli u čišćenju snijega koji bez prestanka pada već dva dana na teritoriju gotovo cijele Hrvatske.
„Naša je glavna zadaća u Vukovaru pomoći svim institucijama. Ovisno o zadaćama i vremenskim uvjetima spremni smo odgovoriti svim zahtjevima," rekao je satnik Bodalec.
Prilikom otvaranja vukovarske vojarne 204. brigade Hrvatske vojske i dolaska Hrvatske vojske u Vukovar, koje je inicirao potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, istaknuo je kako je izmještaj inženjerijske postrojbe u vukovarsku vojarnu od višestruke koristi za grad Vukovar, kako u s aspekta sigurnosti, tako i u pogledu ekonomskog razvoja grada te da će biti na pomoć lokalnome stanovništvu.
Zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček pozdravio je hrvatske vojnike te im ovom prilikom zahvalio na pomoći.
„Dolazak Hrvatske vojske u hrvatski Vukovar se pokazao kao odličan potez, i ovo je najbolji dokaz da Hrvatska vojska živi sa svojim narodom i lokalnom zajednicom. Nama, građanima Vukovara, dolazak vojske u vukovarsku vojarnu nije bitan samo iz psihološkog aspekta, nego se i iz tehničkih razloga pokazuje da je to itekako opravdan potez," rekao je zamjenik Pavliček ističući kako su pripadnici Inženjerijske postrojbe HV-a iskazali interes pomoći u čišćenju grada na Dunavu od snježnih nanosa i kod drugih institucija te da će se u tome koordinirati s Gradskom upravom.