Gradonačelnik Grada Vukovara zahvaljuje se zimskoj službi tvrtke Komunalac d.o.o., djelatnicima javnih radova te svim građanima koji su se savjesno pridržavali Odluke o komunalnom redu i koji su uredno čistili snijeg ispred vlastitoga praga te tako osiguravali prohodnost svojim sugrađanima. U čišćenju snijega pomogla je i Hrvatska vojska koja se brinula za sigurnost oko institucija, vrtića i škola.
„Zimska služba tvrtke Komunalac d.o.o. i ove je godine pokazala spremnost u održavanju prohodnosti cesta u zimskim uvjetima, sprječavanja poledice i uklanjanja snijega s nogostupa, trgova, stubišta, pješačkih zona, autobusnih stajališta. Također, ove su se godine posebno iskazali i djelatnici javnih radova Grada Vukovara koji su marljivo brinuli o javnim površinama neovisno o teškoćama i uvjetima u kojima su se našli. Pomogli su i hrvatski vojnici koji su spremno pomogli čisteći snijeg oko ustanova služeći tako svim građanima. Naši sugrađani pokazali su građansku kulturu i pobrinuli se za sigurnost ispred vlastitog ulaza te ovom prilikom zahvaljujem svim svojim sugrađanima na spremnom odazivu na ovogodišnje padaline koje su nas obilno zadesile, ali ne i iznenadile, tek krajem veljače," rekao je gradonačelnik Penava izražavajući zadovoljstvo ovogodišnjem održavanjem prohodnosti cesta i nogostupa radi sigurnosti građana grada Vukovara u iznimnim zimskim uvjetima koji su zadesili Hrvatsku u proteklim tjednima.
Prema podacima PP Vukovar u veljači nije zabilježena niti jedna teža prometna nesreća. Dogodila se tek 21 lakša prometna nesreća u kojoj je lakše ozlijeđeno osam osoba zbog čega mjerodavni imaju samo riječi pohvale za sve nadležne službe koje su se brinule za zimske uvjete.
„S obzirom na sve okolnosti, moguće je da je pokoja ulica ostala slabije očišćena te je kretanje bilo otežanije nego li u drugima, no obećavam kako ćemo svakako po završetku sezone zimske službe napraviti detaljnu analizu te uočiti i ispraviti propuste," dodao je gradonačelnik Penava uz ispriku građanima koji su se susreli s poteškoćama.