Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava obišao je dječje igralište kod Vijenca Ruđera Boškovića koje je na sugestiju stanovnika Borova naselja Grad Vukovar obnovio s jedanaest novih dječjih igrala te sanirao sportske sadržaje.
„Ove smo godine realizirali ideju da u Borovu naselju stvorimo centralno dječje igralište poput onoga na Olajnici. Kontinuiranim ulaganjem u ovo igralište došli smo do vrijednosti od gotovo milijun kuna koji smo dijelom već uložili te ćemo uložiti do proljeća sljedeće godine. No već sada stanovnici Borova naselja mogu svjedočiti novim igralima. Vrlo brzo ćemo sanirati nogostupe, osvježiti zidove i stube s novim idejama. Također, uložit ćemo i u hortikulturu te učiniti sve da ovo igralište bude reprezentativno kao što činimo za cijelo Borovo naselje u prethodnome vremenu," rekao je gradonačelnik Penava apelirajući na sugrađane da čuvaju igrala te ukoliko dođe do oštećivanja dojave Gradskoj upravi.

Vrijednost nabave dječjih igrala proizvođača tvrtke Stribor oprema d.o.o. iz Kopačeva – Bilje je 190.125,00kn sa PDV-om, a radove postavljanja izvela je tvrtka Komunalac d.o.o..
Sanirano je i sportsko igralište, a radovi su obuhvaćali postavljanje malih golova te uklanjanje postojećeg koša i postavljanje novog košarkaškog igrališta.
Vrijednost nabave koša za košarku i dva mala gola je 14.125,00 kn (s PDV-om), a radove u iznosu 27.000,00 kn (s PDV-om) izvela je tvrtka Komunalac d.o.o.
„Na 56 lokacija u gradu imamo igrališta i to u prilično dobrom stanju jer ih kontinuirano obnavljamo i održavamo. Ove godine imamo u planu postaviti još jedno prekrasno dječje igralište, a zahvaljujući donatoru. Radi se o lokaciji na samom ulazu u Mitnicu, kod suhozida gdje također imamo velik broj djece," najavio je zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček ističući kako se teži tome da igrališta budu udaljena 300-500 metara od svakog pojedinca kako bi jednako dostupna svoj djeci.