Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava sa suradnicima je obišao sanirane ulice Bosansku u prigradskom naselju Lipovači i Iločku ulici u gradskoj četvrti Mitnica. Riječ je o kontinuiranom saniranju prometnica u Vukovaru, a sve u svrhu poboljšanja uvjeta života građana svih gradskih četvrti. Nastavak je to infrastrukturnih radova za koje je Grad Vukovar u ovoj godini osigurao oko osam milijuna kuna.

Izvođač radova u Bosanskoj ulici na Lipovači bila je tvrtka Komunalac, a vrijednost ugovorenih radova iznosila je gotovo 300.000 tisuća kuna s PDV-om. Sanirana je prometnica dužine 210 metara s kompletnom novom kolničkom konstrukcijom, uređeno je temeljno tlo, izrađen je nosivi sloj od mehanički stabiliziranog drobljenog kamenog materijala, postavljen je habajući sloja asfalta, postavljen je novi mješoviti sustav oborinske odvodnje te nova vertikalna i horizontalna prometna signalizacija.
Dva kraka Iločke ulice na Mitnici sanirala je tvrtka Cestorad, a vrijednost radova iznosila je gotovo 565.000 kuna s PDV-om. Ukupna dužina oba sanirana kraka iznosi oko 310 metara.
„Baš poput Bosanske ulice u Lipovači i mještani Iločke ulice u gradskoj četvrti Mitnica završetkom radova dobili su u potpunosti saniranu prometnicu, sa zatvorenim sustavom oborinske odvodnje te vertikalnom i horizontalnom prometnom signalizacijom. Upravo ovakvim infrastrukturnim projektima na području cijeloga grada Vukovarcima nastojimo osigurati što kvalitetnije uvjete života u svim gradskim četvrtima," rekao je gradonačelnik Penava ističući kako se infrastrukturni radovi na Priljevu, glavnoj prometnoj žili kucavici u Vukovaru intenzivnom dinamikom privode svome kraju. Uz to u 2019. godini krenut će izgradnja novoga nadvožnjaka na Priljevu odmah do postojećega, kako bi se uspjele izgraditi četiri prometne trake u punom profilu. Izgradnja novoga nadvožnjaka podrazumijeva i drugačije rješenje postojećega raskrižja kod skretanja za Luku Vukovar, gdje će biti izgrađen novi veliki kružni tok na koji će izlaziti četiri prometne trake iz smjera Priljeva, dvije prometne trake koje vode prema središtu grada, a s druge strane u kružni tok bi ulazile dvije prometne trake iz Županijske ulice te skretanje za Luku Vukovar što će uvelike olakšati skretanje i uključivanje u promet velikih teretnih vozila koja idu iz Luke ili u Luku Vukovar.

Pročelnik Upravnoga odjela za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša Dražen Čulig objasnio je kako se prilikom odabira sanacija prometnica rukovode željama građana.
„Ove je godine osigurano oko 8 milijuna kuna za sanaciju prometnica i poboljšavanje cestovne infrastrukture u našemu gradu, a dogodine taj bi iznos trebao biti veći za dodatna dva milijuna kuna. Te se brojke mogu mijenjati ovisno o natječajima i privlačenju financijskih sredstava iz drugih izvora," naglasio je pročelnik Čulig.