Na parkiralištu kod Hotela Dunav gradska tvrtka Komunalac d.o.o. održala je smotru zimske službe koja je spremna za sezonu 2018/2019. te su izvukli dobitnike nagradne igre pod nazivom „Stiže zima, sigurnost želimo svima". Cilj nagradne igre bio je educirati građane o njihovim dužnostima i obvezama prilikom zimskih uvjeta, a sudjelovati su mogli svi koji uredno plaćaju račune za odvoz komunalnog otpada.

Zimska služba Komunalca od 15. studenog 2018. godine uvodi 24-satno dežurstvo koje će trajati do 15. travnja 2019. godine. Tvrtka Komunalac obnovila je i modernizirala vozni park Zimske službe pa su spremni za zimske uvjete na cestama i održavanje preko 200 kilometara
cesta na području Vukovara, Sotina i Lipovače, naglasio je direktor Komunalca Igor Štrangarević.
„Tvrtka Komunalac s 15 vozila, radnih strojeva ukupno održava preko 200
km cesta na području grada, a trenutno na zalihama imamo 75 tona soli što
je dovoljno za četvrtinu zimske sezone. U pripravnosti je 45 ljudi koji
rade na održavanju užeg središta grada i 35 koji u tri smjene rade na
vozilima i strojevima. Ove je godine nabavljen jedan silosni posipač i dva
nova snježna pluga ukupne vrijednosti 150.000 kuna. Prošle smo godine za
zimsku sezonu nabavili jedan traktor, a planiramo kupiti još jedan i za
iduću zimsku sezonu. Sve je spremno za zimske uvjete na cestama, a zbog
modernizacije voznog parka očekujemo da ćemo još kvalitetnije nego
protekle godine obaviti svoj posao," rekao je direktor Štrangarević.

Grad Vukovar podijeljen je u dvije prioritetne skupine te u prvu prioritetnu skupinu pripadaju sve bivše županijske prometnice koje su pripale pod nerazvrstane ceste pod upravljanje Grada Vukovara dok u drugu skupinu prometnica spadaju sve ostale nerazvrstane prometnice u gradu i na području Sotina i Lipovače.
„Također, prvo se čiste površine oko ustanova od lokalnog značaja, bolnica, škola, vjerskih ustanova, gradske uprave, zgrade Županije..., a potom svi ostali pravci," pojasnio je direktor Štrangarević te pozvao sve građane na suradnju. Zamolio ih je da za vrijeme padanja snijega ne parkiraju na cestama jer time onemogućuju
njihovo čišćenje, otežavaju rad Zimske službe i dovode u opasnost sebe i svoje sugrađane.

Grad Vukovar ove je godine za rad zimske službe osigurao 700.000 kuna.
„Vjerujem da će biti sve određeno kako treba, a ovim putem pozivam naše sugrađane da pripomognu i čiste nogostupe ispred svojih kuća kako bi svi mogli sigurno hodati," zamolio je zamjenik Pavliček.