U Vukovaru je otvorena Tehnička baza Hrvatskog autokluba, a svečanosti su nazočili gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava sa suradnicima, predsjednik HAK-a Slavko Tušek te njegov zamjenik Ivo Bikić.

„Hrvatski autoklub kupio je zemljište, izgradio i opremio ovaj objekt, u suradnji s Gradom Vukovarom te koristeći lokalne izvođače radova, a u ovu tehnički bazu nastavit će se ulagati i u budućnosti", rekao je predsjednik HAK-a Tušek te dodao kako je ovu investiciju smatrao moralnom obvezom prema gradu Vukovaru i njegovim stanovnicima i iskaz dubokog poštovanja prema doprinosu branitelja i građana Vukovara u stvaranju naše države Republike Hrvatske.

Gradonačelnik Ivan Penava rekao je kako je uvijek lijepo imati priliku govoriti na otvorenju nekog novog sadržaja u Vukovaru. „Ovo je za nas Vukovarce značajan događaj, da jedna uvažena institucija kao što je HAK ulaže u naš grad. Zadovoljstvo je što vas imamo za prijatelje i partnere i što u gradu i okolici sada imamo sadržaj koji dosad nismo imali", zaključio je Penava.

Tehnička baza Hrvatskog autokluba smještena je na prostoru od 10.000 kvadratnih metara, gdje je izgrađena moderna zgrada, koja je kvalitetno opremljena i spremna za pružanje usluga, a u sklopu Tehničke baze izgrađeno je i prometno vježbalište.
U novom objektu stanovnicima Vukovara od sada će na jednom mjestu biti dostupne usluge iz temeljnih djelatnosti Hrvatskog autokluba – članstva i tehničke pomoći na cesti. U mehaničkoj radionici koja se nalazi u sklopu Tehničke baze članovi će moći ostvarivati članske pogodnosti udruge jer je opremljena svom potrebnom opremom i alatima za provjeru rada motora i podešavanje svjetala na vozilu te montažu i demontažu guma i balansiranje kotača.

Osim toga, u Tehničkoj bazi Hrvatskog autokluba izdavat će se međunarodne vozačke dozvole i dozvole za upravljanje tuđim vozilom u inozemstvu. Prostor će služiti i kao vozačko ispitni centar u kojem će se provoditi ispiti iz predmeta Prometni propisi i sigurnosna pravila za buduće vozače te, također za njih, ispiti iz prve pomoći. Na prometnom vježbalištu moći će se provoditi i poligonske radnje u postupku osposobljavanja kandidata za vozače.