Grad Vukovar je s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU potpisao Ugovor o sufinanciranju radova i usluga za projekt „Izgradnja prometnih površina u naselju Olajnica u Vukovaru".

Potpisivanju je nazočio zamjenik gradonačelnika Grada Vukovara Marijan Pavliček koji je tom prigodom zahvalio inom Ministarstvu što je prepoznalo projekt i odlučilo se sufinancirati ga.

„Sukladno potpisanom Ugovoru, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije sufinancira navedeni Projekt u iznosu od 350.000,00 kuna", rekao je Pavliček te dodao kako će izgradnjom parkirališta Vukovar dobiti 140 novih parkirnih mjesta u neposrednoj blizini centra grada. Zamjenik je dodao i kako je ovo jedan od pokazatelja kako djelatnici Grada Vukovara izvrsno obavljaju svoj posao, prate natječaje i time za mnoge projekte osiguravaju financijska sredstva van proračuna Grada Vukovara.

Potrebno je napomenuti da su Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije i Grad Vukovar sklopili 2. svibnja 2018. godine Ugovor o sufinanciranju radova i usluga za isti Projekt sukladno Programu održivog razvoja lokalne zajednice. Vrijednost navedenog Ugovora iznosi 300.000,00 kuna, a Projekt također sufinancira i Fond za obnovu i razvoj Grada Vukovara u ukupnom iznosu od 2.428.765,74 kuna.

Ukupna vrijednost Projekta „Izgradnja prometnih površina u naselju Olajnica u Vukovaru" iznosi 4.585.692,29 kuna za koji će Grad Vukovar izdvojiti razliku od navedenog sufinanciranja odnosno 1.506.926,55 kuna.