Gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava i zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček sa suradnicima te direktor gradske tvrtke Komunalac d.o.o. Igor Štrangarević obišli su gradsko groblje Dubrava na kojem su izvršeni radovi u vrijednosti 1.700.000,00 kuna.

Suradnjom Grada Vukovara i tvrtke Komunalac d.o.o. Vukovar kontinuirano se ulaže u razvoj i poboljšanje komunalne infrastrukture, a s ciljem unaprjeđenja kvalitete života građana Grada Vukovara. Jedan od posljednjih takvih primjera su i radovi na sanaciji, izgradnji i uređenju infrastrukture gradskog groblja Dubrava.

Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava istaknuo je kako su vidljive značajne promjene, počevši od zvona koji je postavljen uz sugestiju građana i svećenika, preko staza i puteva koji su poprimili novi izgled. „Kroz period koji je dulji od dvije godine, u suradnji s gradskom tvrtkom Komunalac d.o.o. radimo značajne pomake kako bi unaprijedili funkcionalnost groblja, ali i njegov izgled. Važno je da i ovaj dio grada sadržajno, funkcionalno i estetski bude na određenoj, zadovoljavajućoj razini" zaključio je Penava te dodao kako postoji određen broj grobnih mjesta kojima su vlasnici nepoznati, što stvara probleme u održavanju groblja. „Pokušavamo doći do informacija o vlasnicima ovakvih grobnih mjesta te tome postoje li zainteresirani za održavanje istih, kako bismo svim građanima osigurali jednake uvjete" rekao je Penava.

Tijekom 2018. godine provedeno je niz aktivnosti na obnovi i izgradnji gradskog groblja Dubrava od kojih direktor Komunalca Igor Štrangarevićsu ističe izgradnju i sanaciju pristupne ceste groblju ukupne dužine 150 m, izgradnju 18 novih parkirnih mjesta od čega su 2 mjesta za osobe s invaliditetom, sanaciju postojećih 20 parkirnih mjesta, sanaciju parkirne i parkovne rasvjete koja podrazumijeva instalaciju 14 stupova i rasvjetnih tijela, radove na hortikulturnom uređenju koje obuhvaćaju sadnju i održavanje oko 400 komada ukrasnog grmlja i drveća te pripremu terena za sjetvu trave na površini od 2 ha, izgradnju 2 nova grobna polja s 50 grobnica, odnosno 134 grobna mjesta s pripadajućom opremom, izgradnju sigurnosne infrastrukture, odnosno uvođenje videonadzora, izgradnju elektro, telekomunikacijskih i vodnih instalacija te implementaciju usluge „Tražilica pokojnika", mobilne aplikacije radi olakšavanja posjetiteljima snalaženje na groblju.

„Trenutno je u tijeku priprema projektne dokumentacije za izgradnju nove mrtvačnice te svih popratnih i pomoćnih objekata kako bi ispraćaj pokojnika bio kvalitetan i dostojanstven." rekao je direktor tvrtke Komunalac d.o.o. Vukovar Igor Štrangarević.

Kao nastavak na provedena ulaganja, tijekom 2019. godine predviđeno je niz aktivnosti. Grad Vukovar je posredstvom Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara za navedene aktivnosti u 2019. godini osigurao dio potrebnih sredstva u iznosu od 4.500.000 kn.