Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava i zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček te načelnik Policijske postaje Vukovar Miro Bradić obišli su Ulicu Vijeća Europe u kojoj je izgrađena pješačka staza od kućnog broja 208 do 274, obrubljena betonskim rubnjacima s kompletno novom kolničkom konstrukcijom.

„Zahvaljujući izuzetno dobroj suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova i mogućnosti javljanja na natječaje koje ministarstvo raspisuje, a riječ je o programima sanacije opasnih mjesta, kandidirali smo ovaj projekt putem kojeg smo izgradili nogostup dužine 1.246,00 metara i širine 1.50 metara. Izgradnja nogostupa bila je neophodna kako bi svim građanima koji žive u ovom dijelu grada, a posebice djeci koja se svakodnevno kreću ovom ulicom pružili sigurnost." rekao je gradonačelnik Ivan Penava.

Zadovoljstvo smislenom i kvalitetnom suradnjom istaknuo je i načelnik Policijske postaje Vukovar Miro Bradić rekavši „Na području grada Vukovara Ministarstvo unutarnjih poslova već drugi put sudjeluje u projektu ovakvog karaktera gdje je krajnji cilj poboljšati uvjete u gradovima i sigurnost građana koji žive na ovom području. S tim razlogom ministarstvo je ponovno pokazalo susretljivost te se na ovom projektu uključilo znatnim sredstvima. Na ovaj način ćemo doprinijeti sigurnosti svima, posebice osobama koje se kreću pješice, a tako i onima koji prometuju ovom dionicom, koja je jedan od ulaza u Vukovar."

Po pitanju daljnjih planova o ulaganju u komunalnu infrastrukturu zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček ističe „Ove godine u proračunu Grada Vukovara osigurali smo 3 milijuna kuna za nogostupe, 3 milijuna kuna za sanaciju udarnih rupa i nerazvrstanih cesta te dodatnih 7 milijuna kuna za sanaciju nerazvrstanih cesta. Veliki dio sredstava ćemo uglavnom uložiti u sanaciju gradske četvrti Sajmište. Želja nam je izjednačiti ovu četvrt s ostatkom grada, a u dogovoru s MUP-om nadamo se pozitivnom ishodu. Cilj nam je sanirati najveće i najprometnije ulice Sajmišta, a to su SR Njemačke, Duga ulica i Bogdanovačka ulica."

Ukupna vrijednost radova izvedenih u Ulici Vijeća Europe je 772.638,38 kuna s PDV-om te je ovaj projekt, prošavši na Natječaju nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa za 2018. godinu sufinanciran od strane Ministarstva unutarnjih poslova temeljem Sporazuma o sufinanciranju radova na sanaciji opasnog mjesta u iznosu od 542.323,17 kuna, dok je izvođač navedenih radova bila vukovarska tvrtka Planum – Građenje d.o.o