Šetnica uz Vuku koja obiluje brojnim sadržajima koji su namijenjeni za sve uzraste, postala je bogatija za novi, profesionalni skate park na kojemu sada uživaju ljubitelji skateboardinga i njemu sličnih sportova.

Novi  skate park koji se nalazi u gotovo samome središtu grada privukao je veliku pažnju i interes mnogobrojnih rekreativaca, sportaša i obožavatelja ove vrste sporta, kako iz Vukovara, tako i okolice.

Suradnjom s Udrugom mladih „Rolling Wheels“ i na inicijativu korisnika već postojećeg skate parka, Grad Vukovar realizirao je ovaj projekt vrijedan 610.000,00 kuna s PDV-om, a izvođač radova bila je tvrtka Petarda d.o.o. iz Zagreba.

Njegova funkcionalnost i kvaliteta pruža sve uvjete za usavršavanje ovih vještina, a na njemu svakodnevno svoje slobodno vrijeme provodi veliki broj mladih i djece.

Novoizgrađeni park obišao je gradonačelnik Ivan Penava sa suradnicima te istaknuo kako je projekt ispunio svoju svrhu, a to je prije svega zadovoljna vukovarska mladež. „Duže vrijeme planirali smo projekt izgradnje ovakvog kvalitetnog objekta na radost ljubitelja ovog sporta. Svakodnevna posjećenost u velikom broju daje nam do znanja da je riječ o zaista dobrom i kvalitetnom projektu koji je rezultat suradnje Grada Vukovara i brojnih prijedloga naših mladih Vukovaraca. Zadovoljstvo je vidjeti veliki broj mladih koji se bave sportom, međusobno druže, stječu nova znanja i vještine.“, rekao je gradonačelnik Penava te najavio kako je u skoroj budućnosti u planu novom skate parku pridružiti sličan sadržaj namijenjen disciplini BMX.

„Šetnica uz Vuku zaokružuje lijepu priču s raznim sadržajima koji na dnevnoj razini privlači brojne Vukovarce, a vjerujemo i sve posjetitelje koji ovdje mogu uživati ljepote našega grada.“, zaključio je Penava.

Potpredsjednik Udruge mladih „Rolling Wheels“, Mario Ivanković ističe kako se novi vukovarski skate park svrstao među 3 najbolja u Hrvatskoj. „Naša udruga marljivo radi na priključenju u Hrvatski koturaljkaški savez što će nam omogućiti organizaciju većih natjecanja, a čemu se izuzetno veselimo. Jedan od koraka ka tome je suradnja s Gradom Vukovarom što će rezultirati organizacijom natjecanja u mjesecu rujnu ove godine.“, pojašnjava Mario Ivanković te dodaje kako novi skate park uvelike doprinosi razvoju ovog sporta u Vukovaru, Hrvatskoj, ali i šire.

Kako navodi direktor tvrtke Petarda d.o.o, Marin Dundić, skate park u Vukovaru zadovoljava sve potrebe i uvjete za održavanje ozbiljnih natjecanja u skateboardingu.