Sa svrhom povećanja sigurnosti prometa te smanjenja buke vozila koja nastaje prometovanjem velikim brzinama, a nakon zaprimljenih upita građana, Grad Vukovar je u Ulici Duga u Vukovaru, u blizini raskrižja s Ulicom SR Njemačke nadogradio postojeću svjetlosnu prometnu signalizaciju (semafor) s mjeračima - radarima brzine prometovanja.

Dugom ulicom kroz grad Vukovar trenutno do izgradnje obilaznice, prometuju teretna vozila u tranzitu, koja pri većim brzinama stvaraju izrazito veliku buku i oštećenja.

Mjerači – radari brzine funkcioniraju na način da kada vozilo prometuje većom brzinom od dozvoljene, to evidentiraju i upućuju signal na postavljeni semafor koji automatski pali crveno svjetlo i na taj način se znatno usporava promet.

Izvođač radova je tvrtka Elektromodul-promet d.o.o. iz Osijeka koja je odabrana u provedenom postupku nabave.

Ukupna vrijednost investicije je 174.935,00 kuna, a u iznosu od 152.000,00 kuna sufinancirana je sredstvima Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara.

Postavljanje navedenog mjerača samo je dio ulaganja u povećanje sigurnosti u prometu na području grada Vukovara te uz prijašnje postavljene kamere za nadzor brizne, kao i postavljanje semafora na kritičnim lokacijama, u tijeku je i priprema za postavljanje led markera na pješačkim prijelazima u ulicama I. Gundulića, K.A. Stepinca i Frankopanska i postavljanje semafora na križanju Ulica I. Gundulića – K.A. Stepinca – Bolnička – Trg žrtava fašizma.