U prosincu 2019. godine je u Gradskom muzeju Vukovar svečano potpisan ugovor za projekt „Nadogradnja i elektrifikacije postojeće željezničke pruge M601 Vinkovi-Vukovar“ čime su započeli radovi na dionici pruge od Vinkovaca do Vukovara. Ugovor su potpisali predstavnici HŽ Infrastrukture i izvođača radova, a danas je na istom mjestu održan infodan na kojemu je nazočio zamjenik gradonačelnika Grada Vukovara Filip Sušac.

Modernizacija pruge Vinkovci-Vukovar znači njezinu nadogradnju, elektrifikaciju, rekonstrukciju i obnovu, a za cilj ima povećanje opsega željezničkog teretnog prometa, bolju povezanost putničkog prijevoza, podizanje razine sigurnosti putovanja te poboljšanje udobnosti putovanja, a vrijeme putovanja između Vinkovaca i Vukovara smanjit će se s dosadašnjih 40 minuta na 20 minuta.   Projekt je vrijedan 542,6 milijuna kuna, što je u 85%-tnom iznosu sufinancirano sredstvima Europske unije.

Zamjenik gradonačelnika Grada Vukovara Filip Sušac rekao je kako je projekt značajan ponajprije za razvoj Luke Vukovar koja je značajni dionik gospodarstva grada Vukovara te je izrazio nadu kako će u budućnosti Hrvatske željeznice nastaviti s ulaganjima u modernizaciju pruge na području cijele Republike Hrvatske kako bi se stvorila kompletna mreža moderne željeznice koja će dovesti do gospodarskih benefita, kako za naš grad, tako i za cijelu Hrvatsku.