U Rodnoj kući Lavoslava Ružičke održana je besplatna radionica za građane o programu sufinanciranja energetske obnove obiteljskih kuća koju je u suradnji s Gradom Vukovarom, organizirao Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Događaju je uz direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Sinišu Kukića nazočio i  gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava koji je ovom prilikom istaknuo kako Grad Vukovar, u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost kroz niz projekata mijenja vizuru grada. „Grad Vukovar uvijek je rado dio ovakvih projekata te kroz programe sufinanciranja građanima Vukovara pokušavamo olakšati troškove uslijed energetske obnove njihovih domova. Zajedničkom suradnjom stvaramo zdravije i ugodnije uvjete življenja, pridonosimo uštedi te činimo naše ulice i grad još ljepšim“, rekao je gradonačelnik Penava.

Prema riječima načelnice Sektora za energetsku učinkovitost Maje Rajčić, Fond je za program osigurao 300 milijuna kuna kojima planira sufinancirati mjere poput toplinske zaštite ovojnice, zamjene stolarije, ali i sustave za korištenje obnovljivih izvora energije, uključujući fotonaponske elektrane. „Kroz ovaj program očekujemo više od 4000 obnovljenih domova naših sugrađana.“, zaključila je Rajčić.

Djelatnici Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost građanima su predstavili sve uvjete sufinanciranja, s naglaskom na popis potrebne dokumentacije i način prijave na javni poziv, nakon čega su građani imati priliku postavljati i konkretna pitanja.