Sinoć je olujno nevrijeme nanijelo velike materijalne štete u prigradskom naselju Sotin.

Gradonačelnik Ivan Penava sa suradnicima, članovima Stožera civilne zaštite grada Vukovara te članovima JVP Vukovar odmah je obišao teren te je rano jutros održan sastanak na kojemu su utvrđene smjernice djelovanja.

U Domu kulture Sotin uspostavljena je točka na kojoj građani mogu idućih nekoliko dana u vremenu od 08 do 13 sati prijaviti nastalu štetu, a za one koji nisu u mogućnosti doći u tom vremenu na raspolaganju je i broj telefona: 099 437 63 87.

"Po dobivanju informacija o nastalim štetama vezano za sinoćnje nevrijeme, odmah po dolasku sa službenog puta na Kosovu sam obišao teren i sa suradnicima i stručnim službama. Tijekom noći je bilo teško utvrditi razmjere štete stoga sam kao načelnik Stožera civilne  zaštite grada Vukovara organizirao sastanak koji je obavljen jutros u 7 sati u Sotinu gdje smo utvrdili ključne točke i najveće probleme u Sotinu i plan rada i operativnog djelovanja službi. Prioriteti su očistiti puteve i staze kako bi se građani mogli neometano kretati, djelatnici HEP-a također paralelno oslobađaju kablove te su još sinoć prekinuli napon u oborenim dalekovodima i sada se radi na sanaciji i uspostavi električne mreže. Otvorili smo ured za građane u Domu kulture Sotin gdje građani mogu prijavljivati štete te ćemo uspostaviti program pomoći građanima. Pozivam građane da prijave štetu, a po prijavi će povjerenstvo za procjenu štete izaći na teren te ćemo sukladno zakonskim ovlastima pomoći ljudima.", rekao je Penava te apelirao na građane da izbjegavaju blizine krošanja jer i dalje predstavljaju opasnost.


ODLUKA