Gradonačelnik Ivan Penava potpisao je ugovor s direktorom tvrtke Binder d.o.o. Mojmirom Pervanom na izgradnji novog, obostranog parkirališta u Ulici Domovinskog rata u Borovu naselju.

Potpisivanju ugovora nazočili su i zamjenik gradonačelnika Filip Sušac, pročelnik UO za komunalno gospodarstvo i graditeljstvo Dražen Čulig kao i Bruno Pakter, viši referent za graditeljstvo Grada Vukovara.

"Osluškujući potrebe građana toga dijela grada koji je gusto naseljen višestambenim objektima uskoro započinje izgradnja novog parkirališta u Ulici Domovinskog rata u gradskoj četvrti Borovo naselje koje će se sadržavati ukupno 62 parkirališna mjesta, od čega će 4 mjesta biti namijenjena osobama s invaliditetom, odnosno osobama smanjene pokretljivosti. Riječ je o obostranom parkiralištu, na potezu od Ulice Ante Starčevića do Vijenca kneza Branimira, a radi povećanja sigurnosti prometovanja projektom je predviđena i izgradnja obostrane pješačke staze.", rekao je Penava te iskazao nadu kako će se problematika pronaslaska parkirnih mjesta u ovome području ublažiti realizacijom ovog projekta, kao i osigurati viši standard življenja.

"Započeli smo s postupkom na inicijativu naših sugrađana, parkiralište će biti izvedeno početkom jeseni te je ovo prva faza i s proširenjem parkirnih mjesta nastavljamo i u budućnosti. Do sada, na području Borova naselja imamo 1620 parkirališnih mjesta, a započeli smo i sa sanacijom postojećih kako bi se ona koristila na pravilan način.", rekao je pročelnik Dražen Čulig te pojasnio kako će na postojećem parkiralištu posaditi i sadnice drveća kako bi se u ljetnom razdoblju omogućio hlad na tom području, kao i javnu rasvjetu i cestovnu odvodju što će u konačnici osigurati kvalitetno i moderno parkiralište.

Projekt je ukupne vrijednosti 205.796,37 EUR s PDV-om (1.550.572,75 kuna), rok izvođenja radova je 3 mjeseca te je projekt financiran sredstvima gradskog proračuna.