Tamburaški orkestar Hrvatskog kulturno-glazbenog društva ''DUNAV'' Vukovar održao je po prvi put samostalni koncert u dvorani Hrvatskog doma u Vukovaru u subotu, 02.prosinca 2023. godine.

U zanimljivom glazbenom programu osim Tamburaškog orkestra iz Vukovara nastupili su i gosti: Klapa KAŠE iz prijateljskog grada Dubrovnika, zatim vokalni solist Stanko Šarić iz tamburaškog sastava Najbolji hrvatski tamburaši te članovi društva „Dunav“, solisti Juraj Elez i Mirjam Dejanović.

U prepunoj dvorani Hrvatskog doma izveden je veličanstveni glazbeni program kojeg je osmislio Dario Hegeduš, voditelj Tamburaškog orkestra „Dunav. Na repertoaru su se našle poznati tamburaški instrumentali kao što su: Sunčane ravni, Dunavski valovi, Hercegovački ples, Valcer br.2 i Na saoniku, Dragutina Hruze nekadašnjeg dirigenta i skladatelja koji je djelovao u društvu“Dunav“.

Klapa Kaše je također svojim nastupom uveličala cjelokupni program, a na kraju je Stanko Šarić otpjevao u pratnji Tamburaškog orkestra pjesme: Zamiriši Slavonijo i Slavonijo, biseru Hrvatske. U nezaboravnom programu koji je trajao sat i pol vremena brojni posjetitelji koji su ispunili dvoranu Hrvatskog doma do posljednjeg mjesta otpjevali su zajedno s izvođačima poznatu pjesmu Pjevat će Slavonija.

Program je realiziran potporom Vukovarsko-srijemske županije i Grada Vukovara, te u suradnji s Hrvatskim domom Vukovar, a pod pokroviteljstvom Hrvatskog radija Vukovar.