Dana 25. svibnja 2024. godine u Gradskom muzeju Vukovar održan je treći koncert u sklopu Svibanjskih glazbenih večeri koje organizira Gradski muzej Vukovar u suradnji sa Hrvatskim domom Vukovar.
Nastupao je Ansambl Acoustic Project koji je osnovan 2008. godine , a zajedno sa kolegama i prijateljima osmislio ga je skladatelj i kontrabasist Dubravko Palanović, koji ga od tada i vodi. Deset sjajnih glazbenika okupljeno u ansambl jedinstvena su pojava na glazbenoj sceni. Godine 2012. ansambl u izdanju diskografske kuća Aquarius Records i Morris studio objavljuje prvi CD pod nazivom Acoustic Project koji je iste godine nominiran i za nagradu Porin.
Ansambl je po mišljenju publike i stručne kritike napravio iskorak u nova glazbena prostranstva uvođenjem u klasičnu glazbu nekih suvremenih, inovativnih formalnih struktura. Početkom 2022. izašao je novi album Acoustic Projecta pod nazivom „Furious Dance“ u izdanju talijanskih izdavača „Velvet Luna“. Skladbe na ovom albumum svojevrsna su fuzija klasične, jazz i hrvatske tradicionalne glazbe.
Vukovarci su mogli uživati u skladbama Nokturno, Kamene zvijezde, Drmeš, Stari Tanci i dr.
Završetkom koncerta ravnateljica Gradskog muzeja Vukovar Ana Filipović i ravnateljica Hrvatskog doma Vukovar Ivanka Miličić zahvalile su se i čestitale izvođačima na prekrasnom koncertu.
Također zahvalile su i publici koja nas podržava, te Ministarstvu kulture i medija RH i Gradu Vukovaru na stalnoj podršci ovih dviju ustanova.

Foto : Miroslav Šlafhauzer