3. SUSRET FOLKLORNIH DRUŠTAVA pod nazivom '' Dunav svome gradu'' održan je i ove godine povodom i uoči međunarodnog Dana Dunava u Vukovaru na Trgu Republike Hrvatske, u nedjelju 26.lipnja 2011. g.
Program je započeo u 18.3o sati svečanom povorkom folklornih društava od
Hrvatskog doma Vukovar, prema središtu grada, predvođen kočijom s gradonačelnikom i predsjednikom Gradskog vijeća sa gostima, a nastavio se nastupima folklornih društava u 19.00 sati, na pozornici na Trgu RH u Vukovaru.
U programu je sudjelovalo preko 200 izvođača, članova kulturno-umjetnička društava koja izvode koreografirani folklor, i osim što njeguju tradiciju svoga kraja, izvode pjesme i plesove iz cijele Hrvatske. HKUD ''Beli Manastir, KUD''Bizovac'', KUD''I.K.Kapistran''Čepin, KUD''Koprivnica'', HKUDa''Željezničar'' Zagreb, te domaćini, članovi HKGD''Dunav'' iz Vukovara, izveli su kvalitetan folklorni program u trajanju od dva sata pred brojnim posjetiteljima koji su imali prigodu vidjeti, tradicijsko ruho, pjesme i plesove Prigorja, Bizovca,Valpova, Baranje, Podravine, Splita, Posavine, Međimurja, Like te Slavonije i Srijema. Cjelokupni program se realizira i uz potporu Ministarstva kulture i Vukovarsko-srijemske-županije, a organizator ove folklorne manifestacije je HKGD''Dunav'' Vukovar u suradnji s Gradom Vukovarom. U programu na Trgu RH povodom Dana Dunava, sudjelovali su i izlagači tradicijskih obrta i rukotvorina, a vukovarski ribiči članovi ŠRU''Dunav'' pripravljali su za posjetitelje riblje specijalitete.

{gallery}vijesti/2011-06-28/07{/gallery}