Realizacijom različitih projekata Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva , Europske unije i kroz suradnju s drugim poslovnim subjektima Ekonomska škola Vukovar opremila je kabinete i učionice modernom informatičkom opremom na kojoj se u najvećoj mjeri temelji strukovno obrazovanje u odjelima ekonomije, trgovine i poslovne administracije.

Prilikom ostvarivanja navedenih projekata došlo je do stvaranja viška računalne opreme zbog koje je Ekonomska škola Vukovar odlučila provesti akciju darivanja rabljenih računala učenicima koji nemaju osobna računala.

U akciju su se uključili učenici, roditelji, razrednici i stručne službe Škole te je učenicima dodijeljeno petnaest računala s monitorom, tipkovnicom i mišem. Od navedenog su broja pet računala i jedan pisač dodijeljeni Domu učenika Vukovar jer je toliko učenika Ekonomske škole Vukovar koji borave u Domu. Učenici su iskazali potrebu za računalima kako bi se mogli kvalitetnije pripremati za nastavu. Sredinom rujna je također provedena akcija darivanja u kojoj je zainteresiranim učenicima poklonjeno tridesetdva antivirusna programa.